Rasels karjeru negaidīti turpinās Goldensteitas "Warriors" vienībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
D'Endželo Rasels
D'Endželo Rasels Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" līderis D'Endželo Rasels karjeru turpinās spēcīgajā Goldensteitas "Warriors" komandā, vēsta ESPN.

Svētdien NBA atvērās brīvo aģentu tirgus, turklāt jau pirmajās stundās veikti vairāki vērā ņemami darījumi. Jau vēstīts, ka latvietis Kristaps Porziņģis vienojies par ilgtermiņa līgumu ar Dalasas "Mavericks", bet uz "Nets" dosies līgas superzvaigznes Kevins Durants un Kairijs Ērvings.

Duranta un Ērvinga nolīgšana "Nets" komandai par neiespējamu padarīja Rasela noturēšanu. Tādējādi Ņujorkas klubs vienojās ar spēcīgo "Warriors", ka ar basketbolistu tiek parakstīts līgums, bet uzreiz pēc tam viņš tiek aizmainīts. Rasels, kurš pagājušajā sezonā debitēja NBA Visu zvaigžņu spēlē, vienojies par četru gadu līgumu 117 miljonu dolāru (103 miljonu eiro) vērtībā.

Tiesa, lai atbrīvotu vietu algu sarakstos, "Warriors" nācās atteikties no pazīstamā Andrē Iguodalas, kurš pret trim izvēlēm nākotnes draftos aizmainīts uz Memfisas "Grizzlies".

Kopā ar Raselu uz "Warriors" dosies arī Šabazs Napjērs un Trevons Greiems.

Rasels nupat aizvadīja savas NBA karjeras labāko sezonu. 23 gadus vecais saspēles vadītājs vidēji mačā iemeta 21,1 punktu un veica 7,0 rezultatīvas piespēles. Viņš arī bija galvenais iemesls, kāpēc "Nets" pirmo reizi kopš 2015.gada sasniedza izslēgšanas turnīru.

Tikmēr 35 gadus vecajam Iguodalam vēl ir spēkā līgums uz vienu sezonu par 17 miljoniem dolāru (15 miljoniem eiro).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu