Komponists Zigmars Liepiņš šokā par nepieklājīgo ielūgumu uz Levita inaugurāciju (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nopelniem bagātais latviešu komponists un mūziķis Zigmars Liepiņš (66) sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja, ka neies un jaunievēlētā prezidenta Egila Levita inaugurāciju, jo viņu aizvainojis ielūgums.

“Pagājušajā nedēļā saņēmu uzaicinājumu uz sarīkojumu par godu Egila Levita inaugurācijai. Liels bija man izbrīns, ka tas sūtīts vienai personai - man! Un tā nav bijis nekad. Neesmu protokola speciālists, nepārzinu etiķetes smalkumus, bet to, ka tas ir nepieklājīgi, to zinu gan. Piezvanīju uz prezidenta kanceleju un jautāju, kāpēc tā. Atbildēja, lai varētu uzaicināt vairāk viesu!

Nodomāju, ka varēja tad aicināt visu tautu uz Daugavmalu. Tas jau būtu tautas prezidenta cienīgi. Tā nu atteicu.

Vēlāk izrādījās, ka vairāki mani paziņas saņēmuši tādus pašus ielūgumus vienai personai. Nu ko? Izskatās tā, ka Vējonis sāka savu prezidentūru ar nevainīgo - vispirms jāierauj, Levits ar vecpuišu/vecmeitu (arī man zināmas sievietes aicinātas norādītā dreskodā (!) vienas bez pavadoņa) ballīti. Ceru, ka prese pasekos līdz un būs kādas fotogrāfijas, jo interesē - CIK VĪRI NODOS SAVAS SIEVAS UN IES VIENI, KĀ ARĪ CIK SIEVAS NODOS SAVUS VĪRUS UN IES VIENAS?!!” paziņoja Liepiņš.

“Tad jau Levits pats arī bez sievas būs tajā ballītē?! Hahahaha. Lai vietu ietaupītu”, “Nav jau gluži svingeru saiets, lai teiktu akurāt, ka "nodos"”, “Zatlera inaugurācijai Jelgavas pilī ar bija ielūgums vienai personai”, "Nu, pat uz kāzām aicina ar otro pusīti... tad jau varbūt telpas jāpiemeklē lielākas?" tā komentētāji.

Kā ziņots, Levits sāks pildīt Valsts prezidenta pienākumus 8. jūlijā pēc svinīgā zvēresta došanas Saeimas sēdē. Līdz ar Levita stāšanos prezidenta amatā pilnvaru termiņš noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

8. jūlijā notiks jaunievēlētā Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijas pasākumi un to laikā iedzīvotāji ir aicināti uz Valsts prezidenta uzrunu pie Brīvības pieminekļa plkst.12.

Jaunievēlētā Valsts prezidenta uzruna pie Brīvības pieminekļa būs jauna tradīcija inaugurācijas dienā, pavēstīja prezidenta kancelejā.

Pirms tam ir paredzēta Levita uzruna un svinīgā solījuma došana Saeimā. Godinot Valsts prezidenta institūcijas pamatlicēju, jaunievēlētais Valsts prezidents Levits un Andra Levitas kundze noliks ziedus pie pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa Meža kapos.

Dienas turpinājumā aizejošais Valsts prezidents Raimonds Vējonis pie Rīgas pils simboliski nodos Rīgas pils atslēgas Levitam. Savukārt dienas noslēgumā Latvijas Nacionālā bibliotēkā notiks sarīkojums par godu jaunievēlētā Valsts prezidenta Levita inaugurācijai.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu