Igaunijā sieviete sociālajā tīklā melo par nepieciešamību ārstēt vēzi un izkrāpj naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Igaunijas vēža ārstēšanas fonds "Uzdāvināta dzīve" ziņo, ka kāda sieviete sociālajā tīklā "Facebook" melojusi par draudzenes slimību un tādējādi izkrāpusi naudu, vēsta Postimees.

19. jūnijā sociālajā tīklā "Facebook" kāda sieviete publicējusi aicinājumu ziedot naudu 25 gadus vecai draudzenei Mārjai, kura sirgst no vēža. 

Ziņojumā teikts, ka viņa cīnās ar slimību jau trīs gadus, bet, lai veiktu vēža ārstēšanu pirms ķīmijterapijas, tam nepieciešami 800 eiro.

Tāpat sieviete apgalvojusi, ka bez šīs ārstēšanas Mārjai ārsti sola ne vairāk kā pusgadu dzīves. Zem aicinājuma ziedot naudu, bija norādīts arī bankas konta numurs uz kuru jāpārskaita nauda.

"Emocionālais aicinājums izplatījās un nonāca līdz mums. Cilvēki jautāja, vai mēs varam palīdzēt šai sievietei, jo tieši ar šādiem gadījumiem strādājam," raksta fonda pārstāvji.

Fonds sociālā tīkla "Facebook" lapā atbildēja interesentiem, ka palīdzība iespēja tikai tad, ja slimība ir medicīniski pierādīta un to apstiprina dokumenti.

Kādā brīdī cilvēki pie "Facebook" ieraksta sāka paust bažas par to, ka ziedojumu vākšana ir krāpšana.

"Un tad sāka notikt neticamais. Kāds onkologs pievērsa mūsu uzmanību uz to, ka vēža veids ar, kuru it kā ir saslimusi Mārja, nemaz neeksistē."

Pēc dažām dienām aicinājuma autore vēža ārstēšanas fondam ziņojusi, ka ar radinieku palīdzību ir savākusi nepieciešamo naudas summu un palīdzība vairs nav nepieciešama.

Viņa arī izdzēsusi aicinājumu ziedot naudu.

Igaunijas fonda darbinieki brīdina sabiedrību būt uzmanīgiem un nepaļauties uz šāda veida aicinājumiem.

"Tikai pati sieviete, kura aicināja ziedot naudu, zina, cik daudz naudas ir saziedots. Ja kāds, jums lūdz palīdzību sociālajā tīklā, centieties nevadīties pēc emocijām, bet pārbaudiet informāciju."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu