Ostapenko zaudē Sje; WTA rangā piedzīvos būtisku lejupslīdi (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu prestižā Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā pirmdien piedzīvoja Aļona Ostapenko, kas sacensību ievadā ar 2-6, 2-6 piekāpās Taivānas pārstāvei Suvejai Sje. Līdz ar to Latvijas otrā rakete WTA rangā piedzīvos ievērojamu kritumu, atkāpjoties uz astoto desmitu. 

Pērn līdz pusfinālam aizkļuvusī Ostapenko ir WTA ranga 37.vietas īpašniece, kamēr Sje ir planētas 29.numurs, bet sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā viņa izlikta ar 28.numuru.

Ostapenko par dalību pirmajā kārtā saņems desmit WTA ranga punktus, bet šogad viņai bija jāaizstāv 780 punkti, kas pērn tika gūti par pusfināla sasniegšanu.

Pirms tam otro kārtu sasniedza Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, bet vīru pirmais numurs Ernests Gulbis cieta zaudējumu.

Ostapenko maču iesāka ar vairākām kļūdām, kas liedza realizēt savu servi - tā rezultātā viņa spēles sākumā nonāca iedzinējos ar 0-3. Piektajā geimā Ostapenko ar vairākiem uzbrukuma sitieniem nobreikoja pretinieci, taču sekojošajā geimā atkal pieļāva dubultkļūdas. Latvijas otrā rakete atspēlējās no 0:40, taču savu servi nenoturēja. Arī pie savas nākamās serves Ostapenko pieļāva pāris dubultkļūdas, setā zaudējot ar 2-6.

Otro setu Ostapenko sāka ar breiku un nākamajā geimā panāca 40:0, taču atkal nepiespiestās kļūdas liedza nosargāt savu servi un iegūt vadību. Piektajā geimā viņa neizmantoja breikbumbu, bet nākamajā geimā atkal pieļāva vairākas kļūdas, kā rezultātā nonāca iedzinējos ar 2-4. Sekojošajā geimā Ostapenko spēlēja arvien nervozāk un strīdējās ar mača tiesnesi, turpretī Sje savu servi uzvarēja un panāca 5-2. Nespējot atgūties, Latvijas tenisiste zaudēja vēl vienu servi un setā piekāpās ar 2-6, tādējādi noslēgdama dalību vienspēlēs.

Latvijas tenisiste šajā mačā pieļāva deviņas dubultkļūdas un 35 nepiespiestās kļūdas, kamēr pretiniecei tādas bija attiecīgi neviena un četras.

Ostapenko ar dubultspēļu speciālisti Sje līdz šim bija spēkojusies vienu reizi, kad 2016.gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā trīs setos pārāka bija taivāniete.

Sje ir ļoti spēcīga pretiniece, kura karjeras laikā vienspēlēs izcīnījusi trīs WTA titulus, no kuriem divi bija vēl 2012.gadā, bet viens - pērn Japānas pilsētā Hrošimā. Karjeras rekords pasaules rangā viņai ir 23.vieta, kas tika sasniegta 2013.gada februārī. Šosezon taivāniete WTA tūrē aizkļuva līdz pusfinālam Dubaijā, bet kopumā šajā gadā guvusi 21 uzvaru un cietusi 15 zaudējumus.

Taivānas tenisiste arī ir viena no spēcīgākajām dubultspēļu spēlētājām pasaulē - šajā rangā viņa pašlaik ieņem 16.vietu, bet karjeras laikā ieguvusi 23 titulus, divas reizes triumfējot arī "Grand Slam" sacensībās.

Ostapenko pērn aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta pusfinālam, šajā turnīrā sasniedzot karjeras labāko rezultātu. Gadu pirms tam viņai izdevās aizkļūt arī līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt Sje labākais sasniegums Vimbldonā ir ceturtās kārtas sasniegšana pērn.

Ostapenko pagājušajā nedēļā sasniedza astotdaļfinālu Īstbornā, bet no tā izstājās savainojuma dēļ. Šogad viņa izcīnījusi 11 uzvaras un cietusi 17 zaudējumus.

Pērn par Vimbldonas čempionāta uzvarētājiem kļuva serbs Novaks Džokovičs un serbiete Angelika Kerbere.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu