Zolitūdes traģēdijā cietušo biedrības vadītāja sašutusi par lēmumu traģēdijas vietā saglabāt dzīvojamo namu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Zolitūdes traģēdijā cietušo biedrības "Zolitūde. 21.11." vadītāja un Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S) sašutusi par Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas lēmumu saglabāt traģēdijas vietā gan piemiņas vietu, gan arī dzīvojamo namu.

Ločmele-Luņova aģentūrai stāsta, ka biedrība nav paudusi atbalstu šādam lēmumam un ir pārsteigta par Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītāja Oļega Burova (GKR) paziņojumu, ka biedrība ir piekritusi šādam variantam.

» Zolitūdes traģēdijas vietā būs gan dzīvojamais nams, gan piemiņas vieta

Viņa stāstīja, ka 17. maijā biedrībai bija sanāksme, uz kuru bija aicināts igauņu uzņēmuma SIA "Prana property" pārstāvis un Burovs, kurš gan sanāksmē nav piedalījies, jo tajā dienā lēmis par tramvaju satiksmes slēgšanu pāri Brasas tiltam.

Sanāksme bijusi ļoti emocionāla un teju visi biedri, izņemot vienu, nobalsojuši, ka dzīvojamā māja ir jānojauc un traģēdijas vietā jāiekārto piemiņas vieta. Tikai tādā gadījumā, ja pašvaldībai nebūtu iespēju "Prana property" kompensēt vai iemainīt pret citu īpašumu, tika pieļauta doma, ka varētu saglabāt esošo dzīvojamo ēku, bet nevienā brīdī netika pausts atbalsts to saglabāt, uzsvēra Ločmele-Luņova.

"Tolaik sapulce deleģēja biedrības valdi tikties ar Burovu, lai pārrunātu iespējamos risinājuma variantus. Burovs bija informēts par šādu lēmumu, taču līdz pat šai dienai viņš nav informējis par tikšanās laiku, ne arī uzaicinājis uz Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdi, bet tā vietā nācis klajā ar paziņojumu, ka biedrība ir piekritusi saglabāt gan dzīvojamo namu, gan piemiņas vietu," sašutumu neslēpa Ločmele-Luņova.

Viņa uzskata, ka Burovam ir jāuzņemas atbildība par Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas lēmumu. Biedrības vadītāja teica, ka šajā situācijā viņa sasauks valdes sēdi, lai lemtu par turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka pirmdien, 1. jūlijā, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja vienojās, ka Rīgas dome un igauņu uzņēmums SIA "Prana property" izbeigs kopīpašuma tiesības īpašumam Zolitūdē, Priedaines ielā 20, kur 2013.gada novembrī sagruva lielveikals "Maxima".

Kā ziņots, nams Priedaines ielā 20 pieder "Prana Property", kas ir meitasuzņēmums Igaunijas "Coop Pank" (iepriekš "Eesti Krediidipank"). Pirms tam nams piederēja SIA "Homburg Zolitude", kas bija attīstītājs visam Priedaines ielas 20 projektam - gan sabrukušajam tirdzniecības centram, gan tam blakus esošajai daudzdzīvokļu mājai. Pērnā gada jūnijā izsolē par 3,9 miljoniem eiro namu ieguva Igaunijas banka "Eesti Krediidipank", kas bija šī īpašuma ķīlas turētājs.

2013.gada 21.novembrī iegrūstot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Foto: Eksperts min vienu no Zolitūdes traģēdijas iemesliem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu