Kārsavas novadā izcēlies plašs ugunsgrēks kūdras purvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls
Ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Šopēcpusdien Kārsavas novada Malnavas pagastā izcēlies plašs ugunsgrēks kūdras purvā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst. 15.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Malnavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies Beržovkas kūdras purvā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka kūdras purvā deg uz koka paletēm sakrauta kūdra un kūdras kalni, kā arī izveidojies spēcīgs piedūmojums un saistībā ar lielo vēju liesmas strauji izplatās uz tuvējā meža pusi.

Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus patlaban veic vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji glābēji ar desmit specializētās ugunsdzēsības automašīnām, kā arī divi Valsts meža dienesta transportlīdzekļi, uzņēmuma tehnika un VAS "Latvijas dzelzceļš" resursi.

Papildus dzēšanai no gaisa piesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters, bet apsekošanai no gaisa - Valsts robežsardzes helikopters.

Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtina spēcīgais vējš, kas ļauj liesmām izplatīties, ūdens ņemšanas vietu trūkums, kā arī tas, ka četru kilometru attālumā atrodas Krievijas robeža un ugunsgrēks var pāriet tai pāri. Informācija par notikumu un iespējamo uguns izplatību nodota arī Krievijas ugunsdzēsības dienestam.

Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka pastāstīja, ka liesmas purvā ir daļēji ierobežotas, tomēr tagad tās ir pārcēlušās uz blakus esošo mežu. Iedzīvotāji esot informēti, ka spēcīgā sadūmojuma dēļ mājām jāaizver logi un durvis.

Tikmēr Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis stāstīja, ka notikuma vietā patlaban ir tik spēcīgs sadūmojums, ka nav iespējams droši pateikt, vai uguns ir vai nav skārusi arī mežu. Arī ugunsgrēka platība tiekot precizēta.

Ņemot vērā tuvējā apkaimē izplatījušos spēcīgo piedūmojumu, patlaban operatīvie dienesti apseko tuvākos ciemus, lai nepieciešamības gadījumā varētu sniegt palīdzību iedzīvotājiem un viņus evakuēt.

Kārsavas novada iedzīvotājiem VUGD atgādina, ka, jūtot dūmu smaku mājas apkārtnē, nepieciešams aizvērt logus un durvis. Ja sadūmojums ugunsgrēka tuvumā izveidojies pārāk spēcīgs un izraisa kādas veselības problēmas, iedzīvotājiem nekavējoties jāzvana uz tālruņa numuru 112.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu