Narkokurjers Priverts atklāti par vardarbīgo uzbrukumu: Esmu kļuvis par kropli uz mūžu (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Priverts
Rolands Priverts Foto: No personīgā arhīva

Latvijas slavenākais narkokurjers un par pašmāju kokaīna karali dēvētais Rolands Priverts marta vidū Bolīvijā tika smagi piekauts. Sarunā ar žurnālu “Privātā Dzīve” viņš atklāja sīkākas detaļas par notikušo, kā arī pastāstīja, kā jūtas tagad. 

Kad Priverts tika nogādāts slimnīcā, tur konstatēja, ka viņa stāvoklis ir nopietns – ne tikai bijuši lūzumi, bet arī sākusies asins saindēšanās. "Faktiski jau biju miris, bet vietējie mediķi kaut kā mani atdzīvināja. Tikai otrajā dienā veica operāciju, un nākamajā dienā bija vēl viena... Ar antibiotikām infekcija tika apkarota. Tā es tur gulēju un konsultējos ar ārstiem Latvijā."

Pēc divām nedēļām, kad Priverts bija mazliet atguvies, viņš devās uz Latviju. "Traumās nogulēju gandrīz divus mēnešus. Kājai bija piecas operācijas, mugurkaulu ārstēja, rokā man metāla stienis ievietots. Izcietu pamatīgas mocības ar kāju – tad tur nogrieza, tad citur, tad lauza, tad atkal šuva."

"Potītes man vairs nav vispār. Sāpju iespaidā pat neesmu paprasījis, kā man tas viss tagad kopā turas, bet izskats nav baigi foršais. Esmu palicis par kropli uz mūžu. Būs tagad 2. grupas invaliditāte jākārto. Skaidrs, ka futbolu un hokeju, ar ko agrāk aizrāvos, vairs nespēlēšu nekad. Jādomā, vai vispār kādreiz spēšu staigāt. Jāskatās arī, vai infekcija pilnībā uzvarēta. Baktērijas jau droši vien noslēpušās kādā kaula dobumā un kuru katru brīdi atkal var sākt savu posta darbu," izdevumam atklāja Priverts. 

Fotogalerija: Brīdinājums - galerijā redzami nepatīkami skati!

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Priverts par narkotiku noziegumiem cietumā pabijis vairākkārt.

Narkokurjers Priverts vaino varas iestādes pierādījumu safabricēšanā un citās nelikumībās.

Jau 1999. gada sākumā viņu kopā ar toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas prezidenti Dairu Silavu Rīgas lidostā aizturēja par mēģinājumu Latvijā ievest gandrīz divus kilogramus kokaīna. Par šo gadījumu Augstākā tiesa 2000. gada novembrī Privertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, taču no cietuma viņš tika atbrīvots pirms termiņa.

2004. gada sākumā Privertu aizturēja Gvajakilas lidostā Ekvadorā. Pie viņa tika atrasti 894 grami kokaīna.

Savukārt 2009. gadā Privertam tika piespriests astoņu gadu cietumsods Somijā par kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju.

Priverts arī sarakstījis grāmatu par savu dzīvi "Nebaidies ne no kā", kas tika prezentēta šī gada 16. janvārī Rīgas viesnīcā "Gutenbergs".

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu