Cik vērtīgs ir Latvijas dokuments? Noskaidrotas 10 pasaules "vērtīgākās" pases

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Globālās pilsonības jautājumu konsultācijas kompānijas "Henley & Partners" jaunākais pasu indekss liecina, ka "vērtīgākās" pases ir Japānas un Singapūras pilsoņiem, savukārt otro vietu ieņem Vācija, Somija un Dienvidkoreja.

Pirmo trijnieku noslēdz Dānija Itālija un Luksemburga. Indekss tiek veidots, ņemot vērā, uz cik galamērķiem pasu īpašnieki var ceļot bez vīzas.

Japānas un Singapūras pases nemainīgi ir saglabājušas pirmo vietu, un to īpašnieki bez vīzas var ceļot uz 189 pasaules valstīm. Otrās vietas ieguvēji var ceļot uz 187, bet trešās - uz 186 galamērķiem.

Latvija dala 10. pozīciju ar Slovākiju un Slovēniju. Mūsu pases īpašnieki bez vīzas var ceļot 179 galamērķiem.

Lietuva ierindojusies vienu vietu augstāk, bet Igaunija vienu vietu zemāk. Ar kaimiņvalstu pasēm var brīvi ceļot uz attiecīgi 180 un 178 vietām.

Saraksta pēdējā vietā ierindojas Afganistāna, ar kuras pasēm bez vīzas var ceļot vien uz 25 pasaules vietām. Nedaudz labāk klājas Irākas un Sīrijas pases īpašniekiem, kuri var brīvi ceļot attiecīgi uz 27 un 29 galamērķiem.

"Henley & Partners" reitings ir viens no vairākiem, kas radīti ar mērķi novērtēt dažādu valstu pases. Reitinga veidošanā izmanto Starptautiskās gaisa transporta asociācijas datus par 199 dažādu valstu un teritoriju pasēm un 227 lidojumu galamērķiem. Informācija tiek atjaunota, kad stājās spēkā jauni ceļošanas likumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu