Pasečņiks un Kurucs piedalīsies NBA Vasaras līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā.

(Papildināta 2.rindkopa.)

Ja Kurucs to darīs Bruklinas "Nets" sastāvā, tad Pasečņiks spēlēs Vašingtonas "Wizards" rindās, sociālajos tīklos paziņoja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis. No tiesībām uz šo Latvijas basketbolistu nupat atteicās Filadelfijas "76ers", tāpēc viņš var pievienoties jebkurai citai komandai.

NBA Vasaras līga Lasvegasā risināsies no 5. līdz 15.jūlijam. Gan Kurucam, gan Pasečņikam šī būs debija šajās sacensībās.

Pēdējās četras sezonas 23 gadus vecais Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā. ACB regulārajā čempionātā 26 spēlēs vidēji guva 5,4 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas. Savukārt ULEB Eirolīgā viņam 22 mačos bija caurmērā 7,2 punkti un 3,6 bumbas zem groziem.

Pasečņiku 2017.gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers".

Savukārt 21 gadu vecais Kurucs iepriekšējā sezonā negaidīti sekmīgi debitēja NBA, regulārajā čempionātā 63 spēlēs vidēji izceļoties ar 8,9 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām, kamēr četrās izslēgšanas turnīra cīņās viņa kontā caurmērā 6,3 punkti un 5,0 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu