Veterinārārsti brīdina mājdzīvnieku saimniekus: Sāls lampas apdraud kaķu dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Veterinārārsti brīdinājuši mājdzīvnieku saimniekus par Himalaju kalnu sāls lampām - tās ir bīstamas kaķa veselībai. Šāds ziņojums izsludināts pēc tam, kad Jaunzēlandē pēc sāls lampas pagaršošanas gandrīz nomira kāda kaķene, vēsta portāls "Daily Mail".

Madija Smita kādā vakarā, atgriežoties mājās no darba, pamanīja, ka viņas kaķene Rūbija uzvedas dīvaini - dzīvnieks maz kustējās, atteicās no ēdiena un ūdens, kā arī izskatījās, ka kaķenei parādījušās problēmas ar redzi un dzirdi.

Smita nogādāja dzīvnieku veterinārajā klīnikā, kur tika noteikta diagnoze - saindējoties ar nātriju, noticis smadzeņu pietūkums.

Kā izrādās, kaķenes saimniece nesen bija iegādājusies Himalaju sāls lampu un Rūbija bija pasākusi to laizīt. Kaķiem sāls ļoti kaitē veselībai un, saindējoties ar nātriju, var rasties tādas problēmas kā vemšana, krampji, caureja, koordinācijas zudums un pat iestāties nāve.

Veterinārārsti šo problēmu gan laicīgi atklājuši un Rūbijas dzīvību bija iespējams glābt. Pašlaik kaķene atveseļojas, savukārt Smita ir atbrīvojusies no sāls lampas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu