Ziemeļkoreja apsūdz ASV apsēstībā ar naidīgumu pret to

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kims Čenuns
Kims Čenuns Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Ziemeļkoreja trešdien, 3. jūlijā, apsūdzēja Vašingtonu, ka tā ir "arvien vairāk un vairāk apsēsta ar naidīgumu" pret Phenjanu, neskatoties uz centieniem veicināt dialogu starp abām valstīm.

Ziemeļkorejas misija ANO atsaucās uz ASV, Lielbritānijas, Francijas un Vācijas vēstuli visām misijām ANO, kurā aicināts repatriēt ārzemēs esošos ziemeļkorejiešu strādniekus, ko pieprasa ANO sankcijas pret Phenjanu.

Vēstule "runā par realitāti, kurā Savienotās Valstis ir praktiski arvien vairāk un vairāk apsēstas ar naidīgām darbībām pret Ziemeļkoreju, lai arī runā par Ziemeļkorejas un ASV dialogu", teikts misijas paziņojumā.

Kā norādīts paziņojumā, tas ir "smieklīgi, ka Vašingtona sankcijas pret Ziemeļkoreju uzskata par panaceju visām problēmām".

Ziemeļkorejas nopēlums ASV sekojis dažas dienas pēc ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu Korejas demilitarizētajā zonā.

Foto: Tramps Korejas demilitarizētajā zonā tiekas ar Kimu

ASV prezidents žurnālistiem vēlāk pavēstīja, ka abas puses esot izveidojušas delegācijas, lai tuvāko nedēļu laikā atsāktu strupceļā nonākušās kodolsarunas.

Tajā pašā laikā ASV līderis uzsvēra, ka pret Ziemeļkoreju vērstās sankcijas paliek spēkā.

Tramps gan piebilda, ka "kādā brīdī sarunu gaitā" sankcijas varētu tikt mīkstinātas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu