Grīziņkalnā noņemti "Ghetto games" provokatīvie plakāti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vai māksla var provocēt? Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti
Vai māksla var provocēt? Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti Foto: Jānis Škapars/TVNET

Biedrība "Centrs "Marta"" otrdien, 2. jūlijā, aicināja ielu sporta un kultūras kustību "Ghetto Games" novākt pilsētvidē izvietotos plakātus, kuri, pēc biedrības paustā, ir klajš dzimumu līdztiesības pamatprincipu pārkāpums. Ceturtdienas, 4. jūlija, rītā plakāti jau tiek noņemti.

Vakar "Ghetto Games" pārstāvji tikās ar biedrību "Centrs "Marta"", lai pārrunātu radušos situāciju. Tikšanās laikā abas puses vienojās, ka plakāti Grīziņkalnā tiks noņemti. Tas jau ir izdarīts, norādīja "Ghetto Games" pārstāvji.

» Interneta asprāši steidz jokot par skandalozajiem "Ghetto Games" saukļiem

Biedrībā norādīja, ka pilsētvidē redzami plakāti, kuros angļu valodā izmantoti necenzēti vārdi, turklāt plakātos redzamas arī vardarbīgas ainas. Plakātos izmantoti tādi saukļi kā "Some bitches are always ready for opportunities" un "A real women never let her man go to ghetto games hungry or horny".

Latviešu valodā gan plakātu tulkojums būtiski atšķiras, proti, "Dažas ir vienmēr gatavas jaunām iespējām" un "Īstas sievietes nekad nepalaidīs savus vīriešu izsalkušus uz "Ghetto Games"".

"Ghetto Games" pārstāvji otrdien skaidroja, ka ""Ghetto Games" dalībnieks ir domājošs intelektuālis, kas saskata ironiju un zemtekstu".

» Plakātu autors: "Ghetto Games" dalībnieks ir domājošs intelektuālis, kas saskata ironiju un nolasa zemtekstu

Tāpat ziņots, ka  "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans rupji noraidījis aicinājumu komentēt organizācijas Centrs "Marta" otrdienas paziņojumu par pilsētvidē izvietotajiem plakātiem.

Kā vēsta TV3 žurnālistes Montas Jakovelas sociālās saziņas vietnē "Twitter" rakstītais, Elbakjans, aicināts uz interviju par "Ghetto Games" plakātiem, paziņojis: "Lai viņas no tā centra iet d***t!"

Foto: Vai māksla var provocēt? Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu