Bijušais "Saskaņas" biedrs aizturēts par degvīna kontrabandu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais Saeimas deputāta amata kandidāts no partijas "Saskaņa" Ziedonis Apariņš
Bijušais Saeimas deputāta amata kandidāts no partijas "Saskaņa" Ziedonis Apariņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz 1. jūniju Valsts policija (VP) uzgājusi apmēram 15 tonnu kontrabandas degvīna kravu, un saistībā ar to aizturēts arī bijušais Saeimas deputāta amata kandidāts no partijas "Saskaņa" Ziedonis Apariņš, kurš kopā ar pašreizējo Rīgas domnieku Sandri Bergmani (S) un bijušo Saeimas deputātu Andri Morozovu (S) nodibinājuši biedrību "Latvijas transports", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Valsts policijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka naktī uz 1. jūniju tika konstatēta kontrabandas alkohola krava bez akcīzes markām 15 tonnu apjomā.

Saistībā ar šo noziegumu tikušas aizturētas divas personas un uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta otrās daļas jeb alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) un realizāciju, ja tā veikta grupā.

Policijā norādīja, ka šobrīd turpinās izmeklēšana.

Morozovs, Bergmanis un Apariņš kandidēja 12. Saeimas vēlēšanās no partijas "Saskaņa" saraksta, bet Saeimā tika ievēlēts tikai Morozovs. Bergmani vēlāk ievēlēja Rīgas domē.

Visi trīs kopā ar autopārvadājumu firmas "Lignum" īpašnieku Uldi Līviņu dibinājuši biedrību "Latvijas transports". Apariņš kopā ar Morozovu aizvien ir biedrības amatpersonas. Savulaik tāds bija arī Bergmanis.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka "Latvijas transports" pērn strādāja ar 134 789 eiro lielu apgrozījumu un 687 eiro lieliem zaudējumiem.

Morozovs aģentūrai LETA apgalvoja, ka neko nezina par iespējamo Apariņa aizturēšanu un ar viņu pēdējos gadus nav komunicējis.

Morozovs skaidroja, ka sākotnēji Apariņš iesaistījies biedrības darbā, jo tas tobrīd bija saistīts ar viņa privāto biznesu. Taču laika gaitā Apariņa iesaiste biedrības aktivitātēs esot apsīkusi, līdz izbeigusies pavisam. Pēc Morozova teiktā, 2015. vai 2016. gadā Apariņš arī izstājies no "Saskaņas" un kopš tā laika ar viņu nav komunicēts.

Apariņš kopā ar Bergmani savulaik bija arī biedrības "Stop Drugs" amatpersonas, taču Bergmanis aģentūrai LETA šonedēļ sacīja, ka kopš 2015. gada ar Apariņu nav ticies.

"Viņš bija viens no biedrības "Stop Drugs" brīvprātīgajiem, kurš palīdzēja cīņā ar pret "spaisa točkām". Taču, kolīdz biedrība savu mērķi bija sasniegusi un aktīvu darbu izbeidzām, pārtrūka arī komunikācija ar Apariņu," norādīja Bergmanis, piebilstot, ka neko nezina ne par Apariņa pašreizējo nodarbošanos, ne aizturēšanu.

Apariņš ieņem amatu arī veselīga dzīvesveida popularizēšanas biedrības "Spartaks" valdē. Biedrības mājaslapā norādīts, ka tā nodarbojas ar dažādu sporta spēļu un stafešu, kā arī bērnu ballīšu rīkošanu. Biedrība var piedāvāt arī cīkstoņu paraugdemonstrējumus, reklāmas video materiālu sagatavošanu un pasākumu filmēšanu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu