Rosļikovs: Ušakovs joprojām vada "Saskaņas" Rīgas domes frakciju. (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Rosļikovs
Aleksejs Rosļikovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas dome līdz jauna pilsētas mēra ievēlēšanai varētu nonākt divu līdz trīs nedēļu laikā, uzskata Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcijas" deputāts Aleksejs Rosļikovs.

Rosļikovs Latvijas Radio pieļāva, ka Rīgas mērs netiks ievēlēts nākamnedēļ, jo "Gods kalpot Rīgai" kandidāts Oļegs Burovs varētu vēlēties veikt otro sarunu apli ar partijām, bet "Latvijas attīstībai" kandidātam Viesturam Zepam vajadzēšot veikt pirmo sarunu apli. Pēc politiķa vārdiem, Burovs pašlaik esot līderos, bet nav vēl uzvarējis, un viņa frakcija pašlaik vēl atbalstu Burovam nesolot.

Rosļikovs atkārtoti apgalvoja, ka viņa frakcija esot gatava sadarboties ar visiem politiskajiem spēkiem, kas būšot gatavi nākt un risināt problēmas galvaspilsētā. Viņa frakcijai gan "absolūti politiski principiāli" būšot saglabāt vicemēra amatu, kurā pašlaik ir Vadims Baraņņiks.

Aicināts skaidrot, ar ko saistīti "Neatkarīgo deputātu frakcijas" deputātu iebildumi pret "Saskaņas" vicemēra amatam virzīto Sandri Bergmani, Rosļikovs izteicās, ka Bergmanis figurējot "Rīgas satiksmes" (RS) fiktīvo konsultantu skandālā, tāpēc arī neesot labākais variants atbildīgiem amatiem. Aizdomas par fiktīviem konsultantu amatiem gan ir paustas arī par "Neatkarīgo deputātu frakcijas" deputātu Valēriju Petrovu.

» Ušakovam piemērots aizdomās turētā statuss "Rīgas satiksmes" iepirkumu lietā

Pēc Rosļikova vārdiem, problēmas Rīgas pašvaldībā nemaz neesot tik lielas, jo pēdējo gadu laikā Rīgā esot darīts ļoti daudz laba, vairums no kā jāturpina, un problēmas esot tikai atsevišķas, no kurām lielākā ir "Rīgas satiksme" ar tās milzīgo dotāciju. Tāpat problēmas esot ar atsevišķiem domes nodibinājumiem.

No domnieka teiktā bija noprotams, ka ārkārtas vēlēšanas viņa frakcija īsti negrib, jo tās tikai vairotu politisko sadrumstalotību pašvaldībā, bet problēmas nerisinātu. Rosļikovs gan ir pārliecināts, ka viņa frakcijas iecerētā partija, kuru tiek solīts dibināt rudenī, vēlēšanās varētu gūt panākumus, piesaistot sev "Saskaņas" vēlētājus, kuri esot apjukuši.

Rosļikovs izteicās, ka "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs, lai arī pārcēlies uz Eiropas Parlamentu, joprojām vadot "Saskaņas" Rīgas domes frakciju. "Frakciju attālināti vada viens cilvēks, tas ir fakts," sacīja Rosļikovs.

Ušakovs neapšaubāmi esot "Saskaņas" veiksmes stāsts, bet neesot spējis izveidot veiksmīgu komandu, kuri patstāvīgi strādāt neesot spējīgi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu