Idejas braucieniem ar elektrisko skrejriteni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šogad vasara mūs pamatīgi lutina ar saulīti un labu laiku. Līgo svētki jau ir garām un diena steidz palikt īsāka, tāpēc nevilcinies un dodies īsos un garākos pārbraucienos ar moderno un tik ērto transportlīdzekli – elektrisko skrejriteni.

Vai esi dzirdējis par aplikāciju Geocaching? Ja nē, tad steidzies to atklāt! Tā ir aizraujoša spēle, kurā ir jāmeklē noteikti punkti, kuros kāds ir atstājis lapiņu ar zīmuli, lai vari atzīmēties. Arī Rīgā ir daudz aktīvu Geocaching piekritēju un tā ir lieliska iespēja iepazīt pilsētu pavisam citādākā veidā.

Muzeji ir garlaicīgi? Nē! Velti brīvdienas sen neapmeklētu muzeju apskatei, elektriskie skrejriteņi Tevi tur nogādās. Pārliecinies par darba laiku un dodies paplašināt zināšanas.

Ja neesi aizrautīgs muzeju fans, tad ļoti iespējams, ka par dažiem no Rīgas muzejiem nemaz neesi dzirdējis. Tā, piemēram, Kalēju ielā ir Rīgas Porcelāna muzejs. Tur vari aplūkot porcelāna īpašās ražošanas tradīcijas un porcelāna dizaina attīstību.

Transportlīdzekļu entuziastiem vērtīgi būs paviesoties Rīgas Motormuzejā S. Eizenšteina ielā, kurš atvērts ir katru dienu, vai Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Uzvaras bulvārī, kurš gan ir slēgts pirmdienās un svētdienās.

Miera ielā atrodas saldākais muzejs Rīgā - Laimas šokolādes muzejs. Šeit šokolādi varēsi ne tikai redzēt, bet arī sajust un izgaršot. Ja kādu laiciņu neesi bijis visiem tik labi zināmajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Latvijas Dabas muzejā, tad arī tos noteikti iekļauj savā muzeju ekspedīcijas braucienā ar elektrisko skrejriteni. 

Bet, ja esi visnotaļ bezbailīgs asu sajūtu cienītājs, tad piemērotākais no Rīgas muzejiem Tev būs Latvijas Okupācijas muzejs - ‘’Stūra māja’’. Šis muzejs slēpj sevī tumšu pagātni. Stūra māja ir bijusī čekas jeb KGB māja, kur Padomju Savienības laikos tika pratināti ne mazums cilvēku, un bija arī tādi, kuri vairs neatgriezās. Stūra mājas atrodas Brīvības ielā.

Vai esi arhitektūras fans? Kāpēc vienu dienu Rīgā nepavadīt kā tūristam? Izpēti, kādas nozīmīgas ēkas ir atzīmētas ceļvežos un dodies piedzīvojumā. Piemēram, vai zini, uz kuras ielas savulaik dzīvojis tēlnieks Kārlis Zāle?

Vērtīgi būs iepazīt arī Rīgas skaistās baznīcas. Vai tajās visās jau esi pabijis? Noteikti ne. Bet ja esi, tad interesanti būs pavērot, vai tajās ir kas mainījies. Tas būs skaists un vērtīgs brauciens, un neaizmirsti uzrāpties torņos un pavērot Rīgu no pavisam cita skatu punkta. Wikipedia.org apgalvo, ka Rīgā ir 35 baznīcas - būs interesanti noskaidrot, vai tā patiešām ir.

Izklaidēties vari pavisam radoši. Kāpēc gan nesapulcināt draugus un nedoties spēlēt paslēpes. Paslēpes varat spēlēt nosakot aptuvenās spēles robežas, jo visa Rīgas teritorija tomēr būs par plašu. Dodiet viens otram norādes par aptuveno atrašanās vietu, piemēram, ‘’te var paēst vērojot kuģus’’ vai “šī ir īsākā iela Rīgā’’ u. tml. Pirms doties spēlēt, uzlādējiet mobilos telefonus un izdomājiet savus unikālos spēles noteikumus.

Ja nolemsi spēlēt paslēpes divatā ar savu otru pusīti, tad interesanti būs, ja jūsu paslēptuves būs vietās, kas saistās ar kopīgiem notikumiem - pirmā randiņa vieta, vieta, kur teicāt viens otram jāvārdu, jūsu slepenā vietiņa, mīļākā kafejnīca, vieta, kur dodieties piknikos, jūsu sporta zāle, iecienītākā pastaigu vieta utt.

Ja Tev vēl pašam nav sava elektriskā skrejriteņa, kvalitatīvus, jaudīgus un praktiskus elektriskos skrejriteņus vari iegādāties internetveikalā 220.lv.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu