Zilupes novadā par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēti pieci indieši un viens krievu tautības vīrietis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas ceturtdien, 4. jūlijā, par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu Zilupes novadā aizturējušas piecus Indijas pilsoņus un vienu personu pārvietotāju, kurš ir Krievijas pilsonis, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Viņa norādīja, ka ceturtdienas rītā Ludzas pārvaldes Pasienes robežapsardzības nodaļas robežsargi sadarbībā ar Krievijas kolēģiem kopējās operācijas "Kordon 2019" laikā Pasienes pagastā, Grišina ciema apkaimē aizturēja sešus vīriešus, piecus Indijas un vienu Krievijas pilsoni, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Pētersone uzsvēra, ka valsts robežas joslas izbūvei pārkāpēju aizturēšanā bija izšķiroša loma, jo žogs kalpoja kā šķērslis, lai aizkavētu robežpārkāpējus, savukārt iekārtotā pēdu kontroles josla deva iespēju savlaicīgi konstatēt robežas šķērsošanas faktu. Pateicoties tam, kā arī iesaistot kinologu ar dienesta suni, īsā laikā robežpārkāpējus izdevās notvert.

Likumpārkāpēji starpvalstu līgumos noteiktajā kārtībā nodoti atpakaļ Krievijas kompetento iestāžu amatpersonām.

Pētersone atzīmēja, ka šogad būtiski samazinājies valsts robežas nelikumīgi šķērsojušo personu skaits, proti, šogad par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēti 19 trešo valstu pilsoņi, savukārt pērn gada garumā - 199 trešo valstu pilsoņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu