Senegāla un Benina iekļūst Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Senegālas izlases futbolisti
Senegālas izlases futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Senegālas un Beninas futbola izlases piektdien Ēģiptē kā pirmās sasniedza Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfinālu.

Senegālas valstsvienība, kas tiek uzskatīta par vienu no turnīra favorītēm, astotdaļfināla mačā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Ugandu.

Vienīgos vārtus uzvarētāju labā iesita komandas lielākā zvaigzne Sadio Manē, kurš cīņas rezultātu atklāja 15.minūtē.

Šogad par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju kļuvušais uzbrucējs 61.minūtē varēja panākt arī 2:0, tomēr viņa 11 metru soda sitienu atvairīja Ugandas vārtsargs Deniss Onjango.

Manē šajā turnīrā guvis trīs vārtus trīs spēlēs, taču nav realizējis arī divas "pendeles".

Ceturtdaļfinālā Senegāla tiksies ar Āfrikas Nāciju kausa pārsteiguma autori Beninu, kas piektdien astotdaļfinālā 11 metru sitienu sērijā pārspēja vienu no favorītēm Maroku. Pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 (0:0), bet "pendelēs" ar 4:1 bija Beninas futbolisti.

Zīmīgi, ka mača 96.minūtē, vēl ritot pamatlaika kompensācijas laikam, Maroka nespēja izraut uzvaru, jo Hakims Zijehs 11 metru soda sitienu pamanījās trāpīt pa vārtu stabu. Savukārt papildlaika septītajā minūtē Benina palika mazākumā.

Līdz šim Benina vēl nekad nebija spēlējusi pat Āfrikas Nāciju kausa izslēgšanas turnīrā.

Sestdien tiks noskaidrotas vēl divas ceturtdaļfināla dalībnieces, jo savstarpējus mačus aizvadīs Nigērija un Kamerūna, kā arī Ēģipte un Dienvidāfrikas Republika.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalījās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniedza grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa Ēģiptē norisināsies līdz 19.jūlijam.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu