Nitišam avārija un uzvara rallijkrosa PČ posma kvalifikācijas sesijās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs avarē sacensībās Abūdabī
Rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs avarē sacensībās Abūdabī Foto: www.fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs no "GRX Taneco" komandas sestdien piedzīvoja vēl vienu iespaidīgu avāriju un arī guva uzvaru Zviedrijā notiekošā pasaules čempionāta sestā posma pirmajās divās kvalifikācijas sesijās.

Līderis pēc pirmajām divām sesijām ar 82 punktiem līderis ir norvēģis Andreass Bakerūds, kamēr Nitišs ar 68 punktiem ir piektais, bet Jānis Baumanis no STARD komandas ar 62 punktiem ieņem 19.pozīciju.

Pirmajā kvalifikācijas sesijā Baumanis startēja vienā braucienā ar Nitišu, bet līdz finišam nonāca tikai viens Latvijas braucējs. Par Baumani jaunākais Nitišs jau pašā sesijas sākumā, iebraucot līkumā, tika ielenkts starp krievu Timuru Timerzjanovu un Baumani, kuri piespieda Latvijas pilotu uzbraukt uz trases apmales. Nitiša vadītais auto, atsitoties pret apmali, uzlidoja gaisā un uzmeta pāris kūleņus.

Līdz ar to pirmā kvalifikācija jēkabpilietim beidzās, īsti nesākusies. Tikmēr Baumanis pirmajā kvalifikācijā uzrādīja piekto ātrāko laiku, par nedaudz vairāk nekā divām sekundēm atpaliekot no līdera Bakerūda.

Zīmīgi, ka arī sezonas pirmajā posmā Nitišs piedzīvoja iespaidīgu avāriju, uzlidojot uz konkurenta jumtu. Šonedēļ viņš aizvada savu otro posmu šī gada pasaules čempionātā.

Tikmēr otrajā braucienā Nitiša komanda jau bija paspējusi saremontēt cietušo auto, un Latvijas pilots varēja turpināt sacensības. Jēkabpilietis pēc neveiksmes pirmajā kvalifikācijā otrajā demonstrēja izcilu ātrumu, kas ļāva triumfēt otrajā sesijā, kopvērtējumā paceļoties uz piekto vietu.

Savukārt Baumanis otrās kvalifikācijas pirmajā braucienā startēja ar četriem ātrākajiem braucējiem no pirmās sesijas. Latvietis palika pēdējais savā braucienā, un otrajā kvalifikācijā tas bija vien 21.labākais rezultāts, bet kopvērtējumā viņš noslīdēja uz 19.vietu.

Svētdien tiks veiktas vēl divas kvalifikācijas sesijas, bet pēc tam 12 labākie sasniegs pusfinālu. Tāpat svētdien notiks arī fināls.

Iepriekš jau ziņots, ka piektajā posmā, kas norisinājās Norvēģijā, Baumanis sacīkstes noslēdza ceturtajā vietā, tomēr vēlāk pēc konkurenta diskvalifikācijas latvietis pakāpās uz trešo vietu un izcīnīja savu pirmo trofeju kādā no pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 107 punktiem ir zviedrs Timijs Hansens, kuram ar 106 punktiem seko brālis Kevins. Tikmēr trešo vietu ar 92 punktiem ieņem Bakerūds, bet Baumanis ar 79 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr piekto vietu ar 78 punktiem dala krievs Timerzjanovs un soms Niklass Grēnhelms. Savukārt Nitišs ar dalību vienā posmā iekrājis piecus punktus un atrodams 20.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu