Federers iekļūst Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais tenisists Rodžers Federers sestdien Vimbldonas turnīra trešajā kārtā guva savu 350.panākumu "Grand Slam" turnīros, tādējādi kvalificējoties sacensību astotdaļfinālam.

Pasaules ranga trešais numurs Federers sacensībās izlikts ar otro numuru, bet trešās kārtas mačā viņš ar 7-6, 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja francūzieti Lukasu Puī, kurš ATP rangā ieņem 28.vietu, bet turnīrā viņam piešķirts 27.numurs. Federers ir astoņkārtējs Vimbldonas čempions.

Tāpat astotdaļfinālā spēlēs spānis Rafaels Nadals (ATP 2.), kuram turnīrā piešķirts otrais numurs. Nadals ar 6-2, 6-3, 6-2 pārspēja Žo Vilfrīdu Tsongu no Francijas (ATP 72.).

Uzvaru trešajā kārtā izcīnīja pasaules arī septītā rakete Kei Nišikori no Japānas, kurš turnīrā izlikts ar astoto numuru. Japānis ar 6-4, 6-3, 6-2 pieveica amerikāni Stīvenu Džonsonu, kurš ATP rangā ieņem 71.pozīciju.

Tikmēr dāmu sacensībās pasaules desmitā rakete Viljamsa, kurai ir 37 gadi, trešās kārtas mačā sestdien ar 6-3, 6-4 apspēlēja vācieti Jūliju Gērgesu (WTA 17.).

Zīmīgi, ka abas tenisistes pērn tikās pusfinālā, arī uzvaru gūstot Viljamsai, kura gan pēcāk finālā piekāpās citai vācietei Angelikai Kerberei.

Ceturto kārtu Vimbldonā amerikāniete sasniegusi jau 16.reizi karjerā un tajā Viljamsa sacentīsies pret spānieti Karlu Svaresu Navarro (WTA 31.), kura sestdien ar 6-3, 6-3 droši pieveica ASV tenisisti Lorēnu Deivisu (WTA 95.).

Pirms tam otrajā kārtā Deivisa negaidīti uzvarēja pagājušā gada Vimbldonas čempioni Kerberi.

Tikmēr negaidītu zaudējumu Vimbldonas trešajā kārtā sestdien piedzīvoja Bertensa, kura ar 5-7, 1-6 piekāpās Barborai Strīcovai no Čehijas (WTA 54.). Līdz ar to 33 gadus vecā čehiete pirmo reizi kopš 2014.gada sasniegusi šī turnīra ceturto kārtu.

Savukārt pērn Bertensa sasniedza Vimbldonas ceturtdaļfinālu.

Uzvaru guva arī Lielbritānijas tenisiste Johanna Konta (WTA 18.), kurai sacensībās piešķirts 19.numurs. Konta ar 3-6, 6-4, 6-1 pārspēja pasaules septīto raketi Sloeinu Stīvensu no ASV, kura turnīrā izsēta ar devīto numuru.

Ceturto kārtu sestdien sasniedza arī divkārtējā Vimbldonas čempione Petra Kvitova no Čehijas. Pasaules ranga sestās vietas īpašniece droši ar 6-3, 6-2 pārspēja polieti Magdu Lineti (WTA 75.).

Šī turnīra ceturtajā kārtā Kvitova iekļuvusi pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā, bet par čempioni viņa kļuvusi 2011. un 2014.gadā.

Nākamo kārtu prestižajā turnīrā sasniegusi arī pasaules ranga līdere Ešlija Bārtija no Austrālijas, kura trešās kārtas cīņā sestdien ar 6-1, 6-1 sagrāva mājinieci Herieti Dārtu (WTA 182.). Lielbritānijas tenisiste dalībai šajā turnīrā bija saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Visu turnīru ietvaros Bārtija guvusi jau 15 uzvaras pēc kārtas.

Tik tālu Vimbldonas čempionātā Bārtija vēl nebija tikusi, bet nākamajā mačā viņa tiksies ar amerikānieti Elisoni Rīski (WTA 55.), kura sestdien ar 4-6, 6-4, 6-4 apspēlēja Šveices tenisisti Belindu Benčiču (WTA 13.).

Ceturtajā kārtā sestdien iekļuva arī pasaules 21.numurs Elisa Mertensa no Beļģijas, kura ar 6-2, 6-7 (9:11), 6-4 pārspēja ķīnieti Vanu Cjanu (WTA 15.).

Vimbldonas čempionāts ilgs līdz nākamās nedēļas beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu