"Lakers" izziņo Deivisa pievienošanos un piesaista arī Kazinsu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Entonijs Deiviss un Kristaps Porziņģis
Entonijs Deiviss un Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Lakers" oficiāli izziņojusi Entonija Deivisa piesaistīšanu.

Tikmēr uz Deivisa iepriekš pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans" dosies Lonzo Bols, Brendons Ingrems, Džošs Hārts, tiesības uz Deandrē Hanteru un vairākas NBA drafta izvēles, kā arī komanda saņems naudu.

Tāpat vairāku komandu maiņas darījumā "Lakers" uz Vašingtonas "Wizards" nosūtīja Īzāku Bongu, Džemerrio Džonsu, Moricu Vāgneru un vienu drafta izvēli, kamēr ASV galvaspilsētas vienība "Pelicans" klubam izmaksāja naudas kompensāciju.

Kā zināms, sestdien "Wizards" paspārnē nonāca latviešu basketbolists Dāvis Bertāns.

Jau sezonas laikā Deiviss "Pelicans" klubam pavēstīja, ka vēlas tikt aizmainīts, tomēr viņa vēlme doties uz "Lakers" netika izpildīta, tāpēc vismaz līdz vasarai viņš uzkavējās Ņūorleānā.

Deiviss tandēmā ar Lebronu Džeimsu veidos vienu no jaudīgākajiem duetiem līgā. Viņš aizvadītajā sezonā 56 spēlēs vidēji guva 25,9 punktus, izcīnīja 12,0 atlēkušās bumbas un veicas 3,9 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka "Lakers" komandai pievienosies arī centrs Demarkuss Kazinss un saspēles vadītājs Reidžons Rondo, kurš jau aizvadītajā sezonā bija Losandželosas vienības sastāvā.

Kazinss Goldensteitas "Warriors" sastāvā regulārajā čempionātā 30 spēlēs guva vidēji 16,3 punktus un izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas. Traumas dēļ viņš izlaida lielāko daļu sezonas.

Savukārt Rondo 46 spēlēs caurmērā iemeta 9,2 punktus, veica 8,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas.

"Lakers" tīkoja arī pēc Kavai Lenarda pakalpojumiem, taču NBA čempions izvēlējās otru Losandželosas komandu "Clippers", kura sastāvu papildinās arī ar Polu Džordžu.

"Lakers" komanda aizvadītajā sezonā mocījās ar vairāku vadošo spēlētāju, tajā skaitā Džeimsa, traumām, ieņemdama desmito vietu Rietumu konferencē un nekvalificēdamās izslēgšanas turnīram.

Savukārt "Pelicans", kuras rindās uzspēlēja arī Dairis Bertāns, bija 13.pozīcijā, arī paliekot ārpus "play-off" dalībniecēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu