Āfrikas Nāciju kausa saimniece Ēģipte un čempione Kamerūna zaudē "play-off" pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mohameds Salāhs (nr. 10)
Mohameds Salāhs (nr. 10) Foto: EPA/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa futbolā saimniece Ēģipte un iepriekšējā turnīra čempione Kamerūna sestdien cieta zaudējumus šī gada turnīra izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Ēģipte astotdaļfināla mačā ar 0:1 (0:0) piekāpās Dienvidāfrikas Republikas izlasei.

Uzvaras vārtus piecas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Tembinkosi Lorhs, kurš pēc ēģiptiešu kļūdas aizsardzībā nonāca pilnīgi viens pret pretinieku vārtsargu, raidot bumbu mērķī.

Ēģipti no zaudējuma neglāba Anglijas premjerlīgas kluba zvaigzne Mohameds Salāhs, kurš gan bija apaukstējies.

Pēc zaudējuma no amata atkāpās Ēģiptes Futbola asociācijas prezidents Hani Abu Reida, pirms tam aicinot aiziet arī visu valdi un atlaižot galveno treneri Havjeru Agirri.

Meksikāņu speciālists pie Ēģiptes izlases stūres stājās pērnā gada augustā, noslēdzot četru gadu līgumu.

Agirre karjeras laikā vadījis tādas zināmas Spānijas komandas kā Madrides "Atletico", Barselonas "Espanyol", "Osasuna", un Saragosas "Real". Iepriekšējā darba vieta viņam bija Apvienoto Arābu Emirātu vienībā "Al-Wahda".

Tāpat Agirre 2002. un 2010.gada Pasaules kausa finālturnīrā vadīja Meksikas valstsvienību, abos turnīros palīdzot tai pārvarēt apakšgrupu turnīru. Viņš karjeras laikā bijis arī pie Japānas valstsvienības stūres.

Tikmēr Kamerūna ar 2:3 (2:1) piekāpās Nigērijai.

Kamerūna otrā puslaika pirmajā pusē bija vadībā ar 2:1, bet puslaika vidū nigērieši dažu minūšu laikā guva divus vārtus un pārņēma vadību. Vispirms 63.minūtē Ķīnā spēlējošais Odions Igalo no vārtsarga līnijas panāca 2:2, gūstot savus otros vārtus mačā, bet trīs minūtes vēlāk Londonas "Arsenal" uzbrucējs Alekss Ivobi pēc Igalo piespēles sita precīzi no aptuveni desmit metriem.

Nigērijas un DĀR izlases savā starpā spēkosies ceturtdaļfinālā, kur vēl vienā pārī cīnīsies Senegāla un Benina. Svētdien un pirmdien tiks noskaidrotas pārējās četras ceturtdaļfinālistes.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalījās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniedza grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa Ēģiptē norisināsies līdz 19.jūlijam.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā tika pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu