Autoavārijā miris vīrietis, kuram vajadzēja kļūt par pirmo āfrikāni kosmosā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mandla Maseko
Mandla Maseko Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien, 6. jūlijā, autoavārijā bojā gājis 30 gadus vecais dienvidafrikānis Mandla Maseko, kurš pirms vairākiem gadiem starptautiskā sacensībā izcīnīja iespēju doties kosmosā, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Kā vēsta ārvalstu mediji, Maseko gāja bojā motocikla avārijā.

Maseko 2013. gadā kļuva par vienu no ASV "kosmosa akadēmijas" konkursa uzvarētājiem. Tolaik par iespēju doties kosmosā cīnījās apmēram viens miljons cilvēku no visas pasaules.

Par "afronautu" iesauktais Maseko izgāja dažādus atjautības testus un fiziskus pārbaudījumus, lai pierādītu savu sagatvotību doties neparastajā ceļojumā.

Konkursu rīkoja zīmols "Axe". Stundu garo suborbitālo lidojumu bija paredzēts veikt ar "XCOR Aerospace Lynx" kosmosa kuģi, kam jau 2014. vai 2015. gadā vajadzēja uzsākt pasažieru pārvadāšanu kosmosā.

Maseko savulaik sacīja, ka gribot motivēt un iedvesmot Āfrikas jauniešus, pierādot, ka ikviens cilvēks var piepildīt savus sapņus.

Maseko bija plānojis sazināties ar jauniešiem no kosmosa. "Es ceru, ka man būs viena slavena frāze, ko atcerēsies vēl ilgi pēc tam - kā Nīlam Ārmstrongam," viņš teica intervijā raidorganizācijai BBC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu