Gruzīnu telekanāls spiests pārtraukt raidījumu, jo žurnālists klaji nolamājis Putinu ēterā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
 "Rustavi 2" žurnālists Georgijs Gabunija
"Rustavi 2" žurnālists Georgijs Gabunija Foto: Ekrānuzņēmums

Gruzijas telekanāls "Rustavi 2" uz laiku pārtrauca apraidi pēc tam, kad tā žurnālists Georgijs Gabunija ēterā ar necenzētiem vārdiem nolamāja Krievijas vadītāju Vladimiru Putinu, vēsta portāls "Meduza".

Svētdienas vakarā Gabunija savu raidījumu "Post scriptum" iesāka, vairāk nekā minūti krievu valodā rupji apsaukājot Putinu un viņa vecākus.

Neilgi pēc raidījuma demonstrēšanas tika sarīkots spontāns protests pret žurnālista rīcību. Protestētāji pieprasīja Gabunija atlaišanu. 

"Rustavi 2" uz laiku pārtrauca raidīt, norādot uz draudiem žurnālistu drošībai.

Telekanāla vadība atvainojās par Gabunija rīcību, norādot, ka žurnālists esot pārkāpis ētikas normas un medija redakcionālo politiku.

Žurnālista izgājienu nosodīja vairāki Gruzijas politiķi, tai skaitā valsts prezidente Salome Zurabišvili. 

8.jūlija rītā "Rustavi 2" atsāka raidīt.

Jūnija beigās Tbilisi notika plaši protesti saistībā ar Krievijas parlamentāriešu delegācijas vizīte, kuras laikā reliģiskiem un politiskiem jautājumiem veltītās sanāksmes vadību Gruzijas plenārsēžu zālē pārņēmis Krievijas Valsts domes delegācijas pārstāvis.

Sergejs Gavrilovs iepriekš bija izcēlies gan ar līdzdalību Krievijas-Gruzijas karā, gan izteikumiem par Dienvidosetijas un Abhāzijas atzīšanu.

Kamēr Gruzijā notika protesti, Putins paziņoja, ka ar 8. jūliju Krievijas lidsabiedrībām būšot aizliegts veikt lidojumus uz Gruziju, bet Gruzijas aviokompānijām - lidot uz Krieviju.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu