Saeima FKTK vadībā uz laiku ieceļ Kristīni Černaju-Mežmali

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeima. Ilustratīvs attēls.
Saeima. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima pirmdien, 8. jūnijā, atbalstīja priekšlikumu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadībā uz laiku iecelt FKTK Uzraudzības departamenta Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļas vadītāju Kristīni Černaju-Mežmali.

Pirms lēmuma par viņas iecelšanu amatā Saeimas vairākums balsoja par atlūgumus iesniegušo FKTK priekšsēdētāja Pētera Putniņa un FKTK priekšsēdētāja vietnieces Guntas Razānes atbrīvošanu no amata.

Černaja - Mežmale pirmdienas rītā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē sacīja, ka viņas mērķis ir nodrošināt FKTK nepārtrauktu darbību līdz brīdim, kamēr tiks atrasts jauns FKTK vadītājs.

"Pilnībā apzinos situācijas nopietnību, esmu iepazinusies ar "Moneywal" ziņojumu. Man ir FKTK darbinieku atbalsts, galvenais uzdevums ir nodrošināt šīs organizācijas darba turpināšanu," viņa teica, piebilstot, ka patlaban nav izskatījusi iespēju piedalīties konkursā uz FKTK vadītāja amatu.

Kā ziņots, FKTK priekšsēdētājs Putniņš un viņa vietniece Razāne ceturtdien iesniedza atlūgumus. Par viņu atbrīvošanu no amata vēl būs jālemj Saeimai.

Černajas-Mežmales kandidatūru uz FKTK pagaidu vadītāja amatu rosināja virzīt finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu