Purvciemā, iespējams, cīņā ar skaļajām kaijām kāds iedzīvotājs ņēmis talkā ieroci (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaija.
Kaija. Foto: Zane Bitere/LETA

Nesen Keldiša ielas apkaimē kādā pagalmā nogranduši vairāki šāvieni, kā rezultātā tika izsaukta policija. Kāds no ēkas iedzīvotājiem nofotografēja pierādījumu, ko teju nekontrolētās lodes atstājušas viņa dzīvokļa logos, vēsta raidījums "Degpunktā".

Iedzīvotāji izsaka teoriju kas, iespējams, izskaidro kaimiņa bīstamo rīcību. Viņam, visticamāk, traucējuši skaļie putni, kas savu rosību uzsāk ar saules lēktu. Tiesa, neviens no apkārtējiem neatbalstot patvaļīgu putnu izšaušanu, vēsta raidījums.

Veterinārārsts Jānis Beinerts nepiekrītot teorijai, ka lietas labā neko nevarētu iesākt.

Putnu pulcēšanos patiesībā kontrolē paši apkaimes iedzīvotāji, un, ievērojot elementārus piesardzības pasākumus, kaijas tuvumā nemaz nerādīsies, atklāj raidījums.

Protams, nav viegli kontrolēt tos dažus daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājus, kas izvēlas barot pilsētvides putnus, un – tieši viņu dēļ – lidoņu pulki koplietojamos pagalmos nepazudīs. Arī "kaķu tantes" mēdzot būt pie vainas, jo lielākie putni reizēm nekautrējas pievienoties pusdienās arī tiem.

Policija atgādina, ka šaujamieroču izmantošana publiskās vietās ir sodāma un bīstama rīcība un nav ilgtermiņa risinājums kaiju aizdzīšanai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu