Traģēdija uz kruīza kuģa "Royal Caribbean": Ģimene vaino uzņēmumu par bērna izkrišanu pa logu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pa logu izkritusī meitenīte Hloja Vīgande
Pa logu izkritusī meitenīte Hloja Vīgande Foto: Foto: Ģimenes advokāta izplatīts foto

Svētdien, 7. jūlijā,  Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas ostā no "Royal Caribbean" kruīza kuģa ūdenī iekritusi 18 mēnešus veca meitenīte. Kā izrādās, vectēvs bērnu uzcēla uz margām bērnu rotaļu zonā, domādams, ka priekšā ir stikls. Mazās Hlojas ģimene notikušajā vaino uzņēmumu, vēsta raidorganizācija BBC.

"Royal Caribbean" paziņoja, ka uzņēmums "ļoti skumst" par notikušo, taču sīkāk to nekomentēs, respektējot ģimenes tiesības uz privātumu.

» Ģimenes brīvdienas pārvēršas traģēdijā - Puertoriko no kruīza kuģa 11. klāja izkrīt mazs bērns

Tikmēr Hlojas Vīgandes ģimeni pārstāvošais advokāts norādījis, ka pie loga vajadzēja būt izvietotam brīdinošam uzrakstam.

Advokāts Maikls Vinklmans uzsvēra, ka meitenīte esot izkritusi pa atvērtu logu, kam bija jābūt aizvērtam. Viņš noraidīja versiju, ka meitenīte izkritusi vectēvam no rokām, kā to sākotnēji atspoguļoja Puertoriko policija.

Hloja ar vectēvu spēlējās bērniem paredzētajā kruīza kuģa ūdens atpūtas zonā. "Hloja gribēja pieklauvēt pie stikla", tāpat kā viņa to dara brāļa hokeja spēlēs, norāda Vinklmans.

Vectēvs aiznesa viņu pie loga, domājot, ka priekšā ir stikls, "bet tāda nebija, un viņa acumirklī bija pazudusi".

"Ģimene pieprasa atbildi uz jautājumu, kāpēc bērnu rotaļu zonas sienā, kas sastāv no fiksētiem logiem, bija viens atvērts? Kāpēc tik bīstamā vietā nebija brīdinājuma, zīmes vai paziņojuma?" sacīja advokāts.

Vinklmans ASV medijiem paudis, ka uzskatot to par nolaidību.

Vīgandu ģimene joprojām atrodas Puertoriko, kamēr notiek izmeklēšana pret Hlojas vectēvu Salvatori Anello.

Vinklmans žurnālistiem sacīja, ka ģimene jūtoties "briesmīgi" un ka Anello esot "histēriski raudājis", runājot ar advokātu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu