Amerikāņu miljardiera pedofīlijas upuru stāsti esot vienādi: Viens no tiem pēc 18 gadiem nāk atklātībā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefrijs Epsteins
Džefrijs Epsteins Foto: EPA/Scanpix

"Es biju pārbijusies un lūdzu viņam to pārtraukt!" Dženiferai Arozai bija 14 gadu, kad viņa cieta no ASV finansista Džefrija Epsteina rokas. Līdz ar jaunajām apsūdzībām dzimumnoziegumos pret nepilngadīgajiem Dženifera ir gatava liecināt pret viņu, vēsta raidorganizācija CNN.

"Man bija 14 gadi, ko bērns tajā vecumā vispār saprot?" uzsvēra Dženifera. Šajā vecumā viņa sākusi doties uz miljardiera mājām un sniegusi viņam masāžas, tērpusies vien apakšveļā.

Meitene devusies viņu apciemot pēc sarunām skolā. Viņa uzsvēra, ka Epsteins bija fantastisks vīrietis, kurš esot gribējis meitenei palīdzēt ar skolas un karjeras izvēli.

» Identificēti 36 nepilngadīgi upuri - amerikāņu miljardieris arestēts saistībā ar jaunām apsūdzībām pedofilijā

Pirmajās tikšanās reizēs viņš viņai piedāvāja vīnu, kaut vai labi zinājis Arozas vecumu. "Es nedomāju, ka tas viņu uztrauca," norāda sieviete. Viņa pie Epsteina devās ciemos vienu vai divas reizes nedēļā un pēc katras vizītes viņš viņai esot iedevis 300 amerikāņu dolārus. Pēc kāda laika ciemošanās laikā kā neatņemama sastāvdaļa kļuva ķermeņa masāžas.

Aroza norāda, ka viņa mājās bijuši dīvaini seksuāli objekti, piemēram, mākslīgas krūtis, ar ko viņš spēlējies, kad gājis vannā. Blakus masāžas galdam bija glezna ar kailu sievieti, par ko Epsteins teicis, ka esot līdzīga Arozai.

Dženifera tad, 2001. gadā, nejutās īsti komfortabli, ka viņai ir jāveic viņam ķermeņa masāžas, taču viņai bija bail viņu sadusmot, ja meitene nedarīs to, ko viņš vēlas. Parasti pēc masāžas seansa beigām Džefrijs esot pagriezies un masturbējis sev.

Aptuveni pēc gada ar iknedēļas masāžām, Epsteins prasījis Dženiferai novilkt savu apakšveļu un sēsties viņam virsū.

"Es viņam atbildēju, ka es negribu... taču viņš diezgan uzstājīgi uzvilka mani uz masāžas galda un man nekas cits neatlika, kā darīt to, ko viņš vēlas," atceras sieviete.

"Es biju pārbijusies un lūdzu viņam pārtraukt, taču viņš nepārtrauca. Es domāju, ka tā ir mana vaina, ka tas bija mans pienākums. Es tad nesapratu, kas notika," Dženifera stāsta savas izjūtas, ka 15 gadu vecumā viņa nesaprata, ka tika izvarota.

Pēc šī incidenta Dženifera sāka izvairīties no Epsteina un viņa apkalpojošā personāla, kas viņai bija zvanījis. Viņa pat pārtrauca apmeklēt skolu, kas atradās uz vienas ielas ar Epsteina rezidenci.

Dženifera norāda, ka jūtas vainīga, ka viņa agrāk nevērsās pie atbildīgajām autoritātēm par notikušo.

"Iespējams, nekas tāds nebūtu noticis ar citām meitenēm, bet es biju pārlieku pārbijusies, es negribēju, lai citi to uzzina!"

Arozas stāsts ir identisks citām sievietēm, kuras apsūdz Epsteinu izvarošanā. Dženifera nezināja, ka ir citas upures līdz 2008. gadam, kad izlasīja rakstu par Epsteina apsūdzību un neilgo cietumsodu.

Miljardieris, kurš pirms vairāk nekā desmit gadiem tika notiesāts par nepilngadīgas prostitūtas nolīgšanu, tika arestēts sestdien, 6. jūlijā. Viņš iepriekš izvairījās no līdzīgām apsūdzībām Maiami, kur ar prokuratūru panāca vienošanos atrisināt lietu ārpus tiesas.

Pērnā gada novembrī laikraksts "The Miami Herald" ziņoja, ka pašreizējais ASV darba ministrs Aleksandrs Akosta laikā, kad viņš strādāja par ASV prokuroru Floridā, esot Epsteinam piedāvājis "vienošanos, kas gadās reizi mūžā".

Lai arī izmeklēšanā bija identificēti 36 nepilngadīgi upuri, vienošanās ļāva politiskajās aprindās labi pazīstamajam Epsteinam izvairīties no likuma bardzības.

Vienošanās ietvaros Epsteins 2008. gadā atzina vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju. Viņš izcieta 13 mēnešu sodu un izvairījās no prāvas federālajā tiesā. Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem.

Taču vienošanās "būtībā pielika punktu aktīvai FIB izmeklēšanai" un nodrošināja imunitāti "visiem iespējamajiem līdzzinātājiem", rakstīja "The Miami Herald".

Pirms diviem mēnešiem Epsteins panāca ārpustiesas vienošanos lietā, kurā apsūdzētājiem pretējā gadījumā būtu bijusi iespēja publiski liecināt tiesā.

Epsteins 70. gados strādāja investīciju bankā "Bear Stearns", bet vēlāk atklāja pats savu firmu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu