Apskatnieks: Dāvis Bertāns ļoti pietrūks "Spurs" komandai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns (no kreisās)
Dāvis Bertāns (no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Pazīstamais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Skips Beiless uzskata, ka latviešu basketbolists Dāvis Bertāns nav pietiekami novērtēts šajā līgā, vēsta ESPN. 

"Spurs" komanda nesen aizmainīja latvieti uz Vašingtonas "Wizards" vienību, lai atbrīvotu vietu sastāvā Markusam Morisam, piedāvājot amerikāņu basketbolistam divu gadu līgumu ar 20 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Moriss tomēr atteicies no "Spurs" piedāvājuma un piekritis parakstīt līgumu ar Ņujorkas "Knicks" komandu uz vienu gadu par 15 miljoniem ASV dolāru.

Beiless jau vairākus gadus neslēpj savas simpātijas par "Spurs" organizāciju. Viņš uzskata, ka Moriss izdarījis nepareizo izvēli un Sanantonio komandai nākamsezon pietrūks tāds spēlētājs kā Bertāns.

"Bertāns ir ļoti nenovērtēts spēlētājs. Viņš aizvadītajā sezonā pirmos četrus mēnešus bija NBA līderis trīspunktu metienu precizitātē. Viņš "Spurs" komandā bija labākais spēlētājs +/- rādītājā. Viņš "Spurs" komandai nākamsezon pietrūks," uzskata Beiless.

Latvijas basketbolista +/- rādītājs "Spurs" komandā bija +257, bet tuvākais sekotājs bija austrālietis Petijs Milzs ar +202.

Statistikā +/- rādītājs ir komandas gūto un zaudēto punktu attiecība, kas tiek rēķināta katram spēlētājam, kamēr viņš atrodas laukumā.

Bertāns aizvadītajā sezonā NBA regulārajā čempionātā 76 mačos vidēji laukumā pavadīja 21,5 minūtes un guva 8,0 punktus, tālmetienus realizējot ar 42,9% precizitāti, kas bija sestais labākais rādītājs visā līgā.

Pašlaik 26 gadus vecais Bertāns savā karjerā iepriekšējās trīs sezonas spēlējis NBA. Aizvadītā sezona bija labākā gan spēles laika ziņā, gan gūto punktu izteiksmē.

Bertānam ir spēkā līgums uz nākamo sezonu par atalgojumu 7 miljoni ASV dolāru (apmēram 6,25 miljoni eiro). Līdz ar Latvijas basketbolists nākamvasar var kļūt par brīvo aģentu, lai izskatītu arī citu komandu piedāvājumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu