Atlikta Roberta Millera liecināšana ASV Kongresā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV īpašais prokurors Roberts Millers
ASV īpašais prokurors Roberts Millers Foto: Reuters/ScanPix

ASV īpašā prokurora Roberta Millera ierašanās ASV Kongresā nākamnedēļ, lai liecinātu par viņa vadīto izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās un par apgalvojumiem, ka prezidents Donalds Tramps licis šķēršļus šai izmeklēšanai, ir atlikta uz vēlāku laiku, piektdien, 12. jūlijā, ziņoja ASV mediji.

Millera liecināšana Pārstāvju palātas Tieslietu un Izlūkošanas komitejās bija paredzēta 17. jūlijā.

Mediji tomēr ziņoja, ka šo komiteju locekļi uzskatījuši plānotās sēdes Millera liecību uzklausīšanai par pārāk īsām un ka notiek sarunas par garāku sēžu organizēšanu, kuras varētu notikt 24. jūlijā.

Millera vadītā izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās ilga 22 mēnešus un tika pabeigta martā.

Saskaņā ar Millera ziņojumu par šo izmeklēšanu Tramps un viņa kampaņas pārstāvji nesadarbojās ar Krieviju. Ziņojumā arī nav slēdziena par to, vai Baltais nams kavējis izmeklēšanu.

Millera ziņojumā par viņa izmeklēšanu ir uzskaitīti 10 gadījumi, kad Tramps esot mēģinājis likt tai šķēršļus. Millers tomēr atturējās no ieteikumiem izvirzīt prezidentam kriminālapsūdzības, jo viņam nav pilnvaru to darīt.

Tramps ir paziņojis, ka Millera vadītā izmeklēšana viņu pilnīgi attaisnojusi, tomēr demokrātu kongresmeņi ir aicinājuši turpināt izmeklēšanu un sākt impīčmentu, jo ziņojumā esot pierādījumi par kriminālpārkāpumiem.

Millers, 29.maijā sniedzot vienīgos publiskos komentārus pēc sava ziņojuma pabeigšanas, sacīja, ka viņš nav attaisnojis Trampu apsūdzībās par šķēršļu likšanu tiesvedībai, bet Tieslietu ministrijas politika neļauj viņam izvirzīt apsūdzības prezidentam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu