Rīgas kanālā pie Centrāltirgus noslīcis cilvēks (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens

Rīgas kanāla pie Centrāltirgus sestdienas, 13. jūlija, vakarā nolīcis cilvēks, bet dažas stundas pirms tam kāds cits no kanāla izglābts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

VUGD darbinieki sestdien vairākkārt steidzās palīgā cilvēkiem, kuriem bija notikusi nelaime uz ūdens.

Plkst. 16.07 tika saņemts izsaukums uz Centrāltirgus ielu, Rīgā, kur kanālā bija iekritis cilvēks, kurš nevarēja saviem spēkiem tikt laukā. Glābēji cilvēku izglāba un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Arī plkst. 20.07 glābēji steidzās uz Centrāltirgus ielu, kur kanālā slīka cilvēks. Pirms VUGD ierašanās cilvēks tika izvilkts uz kuģošanas līdzekļa un glābēji veica atdzīvināšanas pasākumus līdz NMPD mediķu ierašanās brīdim.

Tomēr mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Savukārt plkst. 17.52 tika saņemts izsaukums uz Aizkraukli, kur, kā informēja aculiecinieki, divi jaunieši mēģināja pārpeldēt Daugavu. Abu peldētāju draugi satraucās, ka viņi varētu netikt līdz otram krastam un noslīks. Pamanot glābējus, jaunieši apgriezās un peldēja atpakaļ, nokļūstot krastā saviem spēkiem.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību – nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelekt ūdenī nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem vai pārpeldēt kādu ūdentilpi. Gadījumā, ja cilvēks slīkst, nekavējoties jāzvana 112.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu