"Pirms adopcijas suņiem jāizskatās stilīgi!" Zēns ASV gatavo tauriņus un ziedo tos dzīvnieku patversmēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kāds 12 gadus vecs zēns no ASV, Ņūdžersijas štata uzsācis interesantu labdarības projektu - viņš pats veido tauriņus un dāvina tos patversmes suņiem un kaķiem, lai tie "izskatītos stilīgi pirms adopcijas", vēsta ārvalstu mediji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beaux and Paws (@sirdariusbrown) on

Darjusam Braunam ļoti patīk pašam taisīt kaklasaites un tauriņus, puisis arī ir biežs viesis vietējās dzīvnieku patversmēs, tāpēc viņš nolēma šīs divas lietas apvienot un paveikt ko nozīmīgu.

12 gadus vecais zēns izveidojis organizāciju "Beux and Paws", kas nodarbojas ar labdarību un palīdz pucēt bez pajumtes palikušos dzīvniekus. Brauns pats veido tauriņus un dāvina tos patversmes suņiem, lai tie izskatītos stilīgi un kāds tos ātrāk adoptētu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beaux and Paws (@sirdariusbrown) on

Braunam divu gadu vecumā tika diagnosticēta runas spēju un smalku motorisko prasmju aizkavēšanās. Viņa ģimene nolēma rosināt zēna radošās spējas, lai palīdzētu viņam augt un attīstīties. Zēna māsa mācījās koledžā par šuvēju un bieži nesa mājās dažādu audumu gabalus. Darjusam tika dots uzdevums griezt drēbi un taisīt matos spraužamās lentes.

"Kad mans brālis bija mazs," stāsta zēna māsa Daša Brauna, "viņam bija grūtības veikt vienkāršus uzdevumus ar rokām - aizsiet kurpi bija teju neiespējami. Mēs ar mammu domājām, ka auduma griešana, lentīšu taisīšana un šūšana varētu viņam palīdzēt. Un tā patiešām notika!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beaux and Paws (@sirdariusbrown) on

Kad jaunā prasme bija apgūta, Darjuss pats sāka veidot dažnedažādus tauriņus un valkāt tos katru dienu. Kad pat svešinieki sāka viņam jautāt, kur tādus var iegādāties, radās "Beux and Paws".

Kopš tā laika zēns ir ziedojis vairākus simtus tauriņu dažādām dzīvnieku patversmēm, kā arī vāc ziedojumus nelaimē nonākušajiem dzīvniekiem.

Tauriņus var arī iegādāties - ienākumi tiek ziedoti ASV Dzīvnieku aizsardzības biedrībai, kā arī izmantoti jaunu tauriņu izgatavošanai. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beaux and Paws (@sirdariusbrown) on

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu