LTRK: Minimālās algas celšana būtu nekorekta pret uzņēmējiem, ņemot vērā solījumu saglabāt nodokļu stabilitāti (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Minimālās algas celšana līdz 500 eiro nākamgad būtu nekorekta pret uzņēmējiem, ņemot vērā iepriekšējā sasaukuma Saeimas doto solījumu uzņēmējiem trīs gadus pēc nodokļu reformas saglabāt nodokļu politikas stabilitāti, pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Viņš sacīja, ka pagājušajā nedēļā ticies arī ar finanšu ministru Jāni Reiru (JV), kurš solījis, ka tikai no 2021. gada varētu tikt ieviestas korekcijas nodokļos, bet nākamgad sākšoties tikai darbs pie nodokļu sistēmas pilnveidošanas.

Rostovskis pieļāva, ka, laužot uzņēmējiem doto solījumu, būs sekas. Piemēram, daļa uzņēmēju ne tik strauji kā līdz šim investēs attīstībā, kāds varētu būt spiests pāriet uz darbību ēnu ekonomikā.

Tikmēr, sabiedriski vienojoties, pragmatiskāk iespējams virzīties uz priekšu attīstībā, pieņemt kopīgus lēmumus un dzīvot lielākā labklājībā, pārliecināts Rostovskis.

"Savstarpējās attiecībās nav gudri mānīties. Ja puses vienojas kaut ko darīt, tas ir jāievēro un ir jāskatās ilgtermiņā. Tieši uzņēmēji ir tie, kas piepilda valsts kasi un, ja uzņēmējdarbības vide ir prognozējama, stabila, seko investīcijas uzņēmumu attīstībā, Latvijā ienāk ārvalstu kapitāls un budžetā rodas vairāk naudas," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka koalīcijas nodokļu politikas attīstības komitejā šodien konceptuāli iezīmējies atbalsts virzībai uz minimālās algas celšanu līdz 500 eiro no 2020. gada, nevienam neizsakot iebildumu pret šādu iespēju.

Pašlaik minimālā alga ir 430 eiro. 

» Koalīcijas nodokļu politikas komitejā iezīmējies atbalsts virzībai uz minimālās algas celšanu līdz 500 eiro

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu