Juglas ezerā kārtējo reizi konstatēta naftas produktu noplūde

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juglas ezers
Juglas ezers Foto: Zane Bitere/LETA

Juglas ezerā jau otro nedēļu pēc kārtas konstatēta naftas produktu noplūde, jo vakar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu, ka Juglas ezerā kārtējo reizi redzams naftas produktu pleķis, informēja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Informāciju par ūdenī redzamu pleķi VUGD saņēma vakar plkst.10.20, un izmantojot absorbējošās bonas 180 metru garumā, naftas pleķi ierobežoja. Notikuma vietā turpmāko uzraudzību veic Valsts vides dienests un pašvaldības policija.

Jau ziņots, ka 12. jūlijā Juglas ezerā tika konstatēti naftas produkti ļoti plānā kārtiņā 100 kvadrātmetru platībā.

Tad Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālas vides pārvaldes direktora vietnieks Elmārs Jasinskis aģentūru LETA informēja, ka piesārņojuma savākšanai uzliktas absorbējušās bonas, un VVD pārstāvji turpināja situācijas monitorēšanu arī svētdien.

Jasinskis pieļāva, ka ūdenī varētu būt nonākuši pāris vai daži litri naftas produktu, jo jau neliels to daudzums spēj aizņemt lielu ūdens platību.

Visdrīzāk, ūdenī nonākusi dīzeļdegviela. Spriežot pēc citiem gadījumiem, iespējamais cēlonis var būt gan izskalojumi no lietus kanalizācijas, gan negodprātīga rīcība, kādam izlejot kaut ko vairs nevajadzīgu, skaidroja Jasinskis.

Pārbaudīti arī apkārtējie uzņēmumi, taču nekādi pārkāpumi netika konstatēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu