Kuldīgā atkal nodeg auto. Pašvaldība atkārtoti vēršas pie iekšlietu ministra

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kuldīgā naktī no pirmdienas uz otrdienu, 16. jūliju, nodedzināta vēl viena automašīna, tādēļ pašvaldība atkārtoti vērsusies pie iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) un Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža ar aicinājumu rūpīgi pievērsties šī noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanai.

Naktī uz 16. jūliju Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā notikusi, domājams, ļaunprātīga dedzināšana, aizdedzinot automašīnas un pirts mājiņu. Valsts policijā pašvaldībai apstiprināja šo faktu un norādīja, ka par noziedzīgo nodarījumu ierosināts kriminālprocess. Policijas darbinieki notikuma vietā strādājuši visu nakti.

"Policija neatklāj, kas ir cietušais, taču neoficiāli ir zināms, ka tā ir tiesu varas institūcijas amatpersona, kas notikušo dara vēl satraucošāku," norādīja Duļbinska.

Pirms diviem mēnešiem Kuldīgas vecpilsētā notika līdzīgs noziedzīgs nodarījums, kad tika ļaunprātīgi aizdedzinātas divas uzņēmēja Roalda Ciņa ģimenei piederošas automašīnas. Pašvaldība sniedza Valsts policijai videonovērošanas kameru ierakstus, lai palīdzētu nozieguma izmeklēšanā.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa toreiz tikās ar iekšlietu ministru Ģirģenu un Valsts policijas priekšnieku ģenerāli Ķuzi. Amatpersonas tikšanās laikā vienojās, ka darīs visu, lai noziedzīgais nodarījums pēc iespējas ātrāk tiktu atklāts. "Diemžēl, tas vēl nav noticis," konstatēja Duļbinska.

"Vēl viens ļaunprātīgas dedzināšanas gadījums Kuldīgas novadā ir radījis lielas bažas un satraukumu iedzīvotājos. Pašvaldība atkārtoti vērsīsies pie iekšlietu ministra un Valsts policijas priekšnieka, lūdzot rūpīgi pievērsties šī noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanai un iespējami ātri atrast un saukt pie atbildības noziedzīgā nodarījuma izdarītāju," pauda Bērziņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu