Latvijas-Igaunijas Basketbola līgai pagaidām apstiprināti 15 klubu pieteikumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē "Elektrum" Olimpiskajā centrā.
"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgai pagaidām apstiprināti 15 klubu pieteikumi, bet vēl tiek gaidīta atbilde no "Jēkabpils", informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS valde apstiprinājusi septiņu pašmāju klubu - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Jūrmala", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja" - pieteikumus apvienotajam čempionātam.

Nākamajā nedēļā LBS vadībai paredzēta tikšanās ar basketbola kluba "Jēkabpils" pārstāvjiem, kuri sola informēt par iespējām startēt Latvijas-Igaunijas līgā.

Savukārt Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīra uzvarētāju "Gulbenes Buki" oficiāli informējuši, ka 2019./20.gada sezonā nepieteiksies dalībai apvienotajā čempionātā, kas jau bija nojaušamas pēc maijā notikušās aģentūras LETA sarunas ar kluba valdes priekšsēdētāju Gati Rikveili.

Tikmēr Igaunijas Basketbola federācijas valde apstiprinājusi astoņu savas valsts klubu pieteikumus apvienotajai līgai - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tallinn"/"Kalev", "Rapla", Tallinas "TalTech", Pērnavas "Sadam", "Valga"/"Valka", "Tartu Universitāte" un "Rakvere".

Aizvadītā sezona apvienotajam čempionātam bija pirmā, bet tajā par uzvarētāju tika kronēta "Ventspils", kas finālmačā ar 102:80 sagrāva principiālo pretinieci "VEF Rīga".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu