Levits: Ir ārkārtīgi būtiski, lai finansējums ļauj sabiedriskajiem medijiem veikt savu darbu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
 Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Paula Čurkste/LETA

Valstij ir jāvelta noteikts daudzums finansējuma masu mediju telpas uzturēšanai, tostarp sabiedriskajiem medijiem, šodien, 16. jūlijā, intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits uzsvēra, ka Valsts prezidentam nav tiesības pieņemt lēmumus šajā jomā, bet viņš esot gatavs rosināt diskusiju par informatīvās telpas politiku.

Tincināts par attieksmi pret Latvijas Radio notiekošo, kur trūkstot finansējuma darbinieku algām, Levits sacīja: "Mediju politikas ietvarā ir arī sabiedrisko mediju politika. Sabiedriskajiem medijiem ir noteikta funkcija. Jābūt tādam juridiskajam un politiskajam ietvaram, lai sabiedriskie mediji varētu veikt savas funkcijas."

Levits sacīja, ka sabiedrisko mediju uzdevums ir nodrošināt informatīvās telpas daļu, kas ir vajadzīga demokrātiskā iekārtā. Valstij attiecīgi esot jānodrošina finansējums, kas ir viens no instrumentiem, lai šādi mediji vispār varētu darboties.

Pēc Levita vārdiem, finanses ir viens no instrumentiem, kas var ietekmēt sabiedriskos medijus.

"Tāpēc es uzskatu, ka no valsts iekārtas viedokļa ir ārkārtīgi būtiski, lai finansējums būtu tāds, kas ļauj sabiedriskajiem medijiem veikt savu darbu. Ja tas nenotiek, vēl sliktāk, ja tas nenotiek politisku iemeslu dēļ, tas ir uzskatāms par politikas deficītu. Ir vesela virkne politikas virzienu - informatīvās telpas politika, ieskaitot mediju politiku, kas politiskā līmenī nav nosegti, vai nav nosegti pietiekošā politiskā līmenī Ministru kabinetā, vai Saeimā."

Prezidents stāstīja, ka tuvākajās dienās viņam būs tikšanās ar vairākām atbildīgām amatpersonām, un viņš plānojot par šo jautājumu runāt.

"Valsts prezidenta loma, kā es to redzu, ir runāt par tām problēmām, kas valstī ir, un kas varbūt netiek adekvāti politiskajā līmenī risinātas. Man ir iespēja uzrunāt un runāt par šīm tēmām, un mēģināt pārliecināt tos politiķus, kuri pieņem lēmumus, bet lēmumus, protams, pieņem Saeima," norādīja Levits.

Jau ziņots, ka Latvijas Radio valde ir aicinājusi valsts augstākās amatpersonas steidzamības kārtībā piešķirt valsts budžeta līdzekļus darbinieku atalgojumam 100 000 eiro apmērā šim gadam un 996 760 eiro nākamajam gadam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu