VL-TB/LNNK būtu gatava sadarboties ar atsevišķiem GKR deputātiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās apvienības Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis
Nacionālās apvienības Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis Foto: Edijs Pālens/LETA

Apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas nodaļa un domes frakcija ir gatava sadarboties ar atsevišķiem "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputātiem, ja tie piekristu partijas ideoloģiskajiem uzstādījumiem, tostarp PSRS laika pieminekļu nojaukšanai un pārējai uz mācībām latviešu valodā Rīgas bērnu dārzos, šodien, 16. jūlijā, notikušajā preses konferencē paziņoja VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Dainis Locis.

Starp partijas noteiktajiem uzstādījumiem minēta arī Revīzijas komisijas atjaunošana Rīgas domē.

Runājot par pieminekļiem, Locis uzsvēra, ka runa nav tikai par par Uzvaras parkā esošo pieminekli, bet arī par citiem PSRS laikā celtiem pieminekļiem. Locis arī atzina, ka runa nav tikai par pieminekļu demontāžu, bet arī par citiem risinājumiem.

Locis vairākkārt uzsvēra, ka šāda sadarbība tiek piedāvāta atsevišķiem GKR deputātiem, nevis visai frakcijai kopumā.

Locis norādīja, ka līdzšinējiem GKR deputātiem būtu jāatsakās no jebkādas sadarbības ar partiju "Saskaņu" un jāpārrauj visas saites ar šo politisko spēku, lai VL-TB/LNNK ar viņiem sadarbotos.

Frakcijas priekšsēdētājs atzīmēja, ka VL-TB/LNNK neredz iespēju sadarboties ne ar partiju "Saskaņa", ne ar no tās izslēgto deputātu izveidoto "Neatkarīgo deputātu frakciju".

Locis arī norādīja, ka partija neredz iespēju atbalstīt Oļegu Burovu (GKR) mēra amatā, taču arī pati partija nevēlās virzīt potenciālo mēru no sava vidus.

Savukārt VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas priekšsēdētājs Edvards Ratnieks žurnālistiem uzsvēra, ka partijas prioritāte vēl aizvien ir ārkārtas vēlēšanas, taču netiek izslēgta iespēja sadarboties ar atsevišķiem GRK deputātiem.

Ratnieks piebilda, ka Rīgas domes Izglītības komisijā jau ir iesniegts jautājums par pāreju uz mācībām latviešu valodā pašvaldības bērnudārzos jau no šī mācību gada. Viņš atzīmēja, ka šo jautājumu paredzēts skatīt augusta vidū.

Kā ziņots, Rīgā jau kopš 21. jūnija nav mēra, kad uzticības balsojumu neizturēja Dainis Turlais (GKR).

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" Saeima var rosināt domes atlaišanu tad, ja pašvaldība bez mēra strādā divus mēnešus.

Patlaban Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti ir Burovs un Viesturs Zeps (LA), taču nevienam no viņiem pagaidām nav izdevies nodrošināt pietiekami deputātu atbalstu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu