Vecpiebalgas apkārtnē uzdarbojas medus kārs lācis ar visu savu saimi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pie Vecpiebalgas biškopja Aivara arvien biežāk ciemos nāk kāds lācis, kurš tiek uzskatīts par vietējo medus kārumnieku. Kā vēsta raidījums "TV3 Ziņas", pēc visa spriežot, lācis negrasās pamest šo medaino vietu.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka lācis neliek mieru jau vairākus mēnešus. Arī mežsargu noverošanas kameru videoieraksti liecina, ka ap Alauksta ezeru klaiņo vesela ķepaiņu ģimene.

Vecpiebalgā ģimene 20 gadu laikā nav saskārusies ar to, ka kāds lācis tik bieži viesotos Alauksta ezera apkārtnē. Lai arī iepriekš lāči manīti staigājam apkārt, pārsteidzoši esot tas, ka lācis pie biškopjiem piestaigā regulāri.

Pie biškopja Aivara lācis atnācis ciemos jau deviņas reizes.

"Mums līdzi taksītis, kuram, kā vienmēr "jāapdara" meža darbi. Pēkšņi taksītis pasper piecus soļus uz meža pusi, asti kājstarpē iespiedis, ielec mašīnā, ne reizi neierējies. Konstatējām, ka divi stropi nesen atgāzti," stāsta biškopis.

Cīnoties ar kārumnieku, bitenieks apkārt dravai uzlicis sarkanbaltsarkanu lenti, kas lācim nepatīkot. Tomēr mājas saimnieks atzīst, ja tas nepalīdzēs būs jāliek elektriskais gans. 

"Lācis ver vaļā tieši apakšējo daļu, kurā ir bišu maize, bērniņi, cirmenīši. Kur ir bišu mazulīši. Izposta pašu svarīgāko. Mēs nezinām, saimītes izdzīvos vai neizdzīvos," par lāča ieradumu stāsta biškopis.

Alauksta ezera apkārtnē ne tikai bitenieks Aivars saskāries ar lāča apciemojumiem, arī kāda saimniece Lilita atklāj, ka satikusi zvēru sava dārza teritorijā. Zvērs bijis tik drošs, ka atļāvies mieloties ar medu pašas mājas tuvumā.

Saimniece pārvietojusi dravu citur, jo pastāv uzskats, ka lācis labi atceras, kur atrodas medus. Lācis pēc tam vairs nav nācis ciemos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu