Par iespējamām nelikumībām ar OIK Valsts policija izmeklē septiņus kriminālprocesus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Valsts policija (VP) patlaban izmeklē septiņus kriminālprocesus par iespējamām nelikumībām ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti (OIK), atklāj VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Pieci kriminālprocesi ir ierosināti par iespējamu krāpšanu, viens - par krāpšanas mēģinājumu, un vēl viena lieta sākta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Šajos kriminālprocesos ir viena aizdomās turētā persona, taču Jurēvica apliecināja, ka šis cilvēks nav amatpersona. Ņemot vērā, ka iespējamās krāpšanas izdarītas uzņēmumu interesēs kriminālprocesos ir sākti astoņi procesi par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu pret šīm juridiskajām personām.

Likumā paredzēti četri piespiedu ietekmēšanas līdzekļi - likvidācija, tiesību ierobežošana, mantas konfiskācija un naudas piedziņa.

Ierosinātajos kriminālprocesos turpinoties aktīva izmeklēšana, kuras interesēs patlaban plašāku informāciju policija nevarot sniegt.

Policija arī atgādina, ka pērn viens kriminālprocess tika nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai.

Jau tika vēstīts, ka prokuratūra uzrādījusi apsūdzības SIA "Rīgas enerģija" un AS "Latvijas energoceltnieks" darbiniekiem lietā par iespējamo krāpšanos ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā.

Tāpat vēstīts, ka OIK sistēmas jautājumiem izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas Ievas Krapānes (KPV LV) rīcībā ir informācija saistībā ar OIK, kas varot novest pie jaunām "krimināllietām", pirmdien, 15.jūlijā žurnālistiem pavēstīja politiķe.

Politiķe norādīja, ka ir runājusi ar vairākiem ar OIK uzņēmējdarbības vidi saistītiem cilvēkiem un arī redzējusi kādus dokumentus, ko ir parakstījušas amatpersonas.

To viņa norādīja saistībā ar komisijas 16.jūlija lēmumu lūgt ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram darbam parlamentārajā izmeklēšanā deleģēt vienu vai vairākus prokurorus.

Krapāne skaidroja, ka nodos šo informāciju tālākai izvērtēšanai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu