"76ers" zvaigzne Simonss nepalīdzēs Lēmaņa vadītajai Austrālijas izlasei Pasaules kausā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs un Bens Simonss
Rodions Kurucs un Bens Simonss Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" zvaigzne Bens Simonss nepalīdzēs latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadītajai Austrālijai gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā.

Simonss nupat pagarināja līgumu ar "76ers" par 170 miljoniem dolāru (151 miljonu eiro) piecos gados, bet otrdien sociālajā tīklā "Twitter" viņš paziņoja, ka nepārstāvēs Austrālijas izlasi Ķīnā gaidāmajā Pasaules kausā.

"Pēc konsultēšanās ar saviem pārstāvjiem esmu pieņēmis sarežģītu lēmumu nespēlēt Pasaules kausa izcīņā," pauda Simonss. "Vienojāmies, ka labāk septembrī izmantot laiku, lai atgrieztos Filadelfijā, sapazītos ar jaunajiem komandas biedriem un sagatavotos jaunajai NBA sezonai."

Jau iepriekš Simonsa aģents Ričs Pols bija ieminējies, ka 22 gadus vecā basketbolista spēlēšana Pasaules kausā ir maz ticama.

Tiesa, Simonss piedalīsies Austrālijas izlases pārbaudes mačos 22. un 24.augustā Melburnā pret ASV.

"Esmu patīkami satraukts par Austrālijas izlases talantīgo sastāvu, it īpaši tuvojoties 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm," teica Simonss. "Jutīšos pagodināts, ja varēšu Austrāliju pārstāvēt Olimpiādē."

Iepriekšējā sezonā Simonss pirmo reizi piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet regulārajā čempionātā viņš vidēji mačā izcēlās ar 16,9 punktiem, 8,8 atlēkušajām bumbām un 7,7 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 12 izslēgšanas turnīra mačos viņa kontā caurmērā 13,9 punkti, 7,1 atlēkusī bumba un 6,0 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu