Viss sākās ar ":)"... 17. jūlijā atzīmē nacionālo emocijikonu dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ilustratīvs attēls
ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Valoda, kurā saprotas visa pasaule - emocijikonas. Viens smaidiņš dažbrīd var izteikt vairāk nekā simtiem vārdu. Par godu šai neatņemamajai mūsdienu saziņas sastāvdaļai trešdien, 17. jūlijā, visā pasaulē atzīmē emocijikonu dienu.

Emocijikonas ir digitālās ikonas, kas reprezentē emocijas, apzīmējumus, dažādas sociālas idejas vai cilvēkus. 17. jūlijs tika izraudzīts par emocijikonu dienu, jo pirmā kalendāru apzīmējošā emocijikona bija tikai un vienīgi ar šo datumu.

Emocijikonu vēsture aizsākās 1999. gadā. To radītājs ir japānis Šigetaka Kurita, kurš strādāja komandā, kas veidoja interneta platformu mobilajās ierīcēs. Šigetaka radīja pirmo emocijikonu, kas bija 175 pikseļu liela, vēsta medijs "The Sun".

2018. gadā par godu emocijikonu dienai mobilo ierīču grands "Apple" izlaida veselu sēriju ar rudmatainām emocijikonām. Un šis bija tikai viens no jaunumiem no 70 jaunām emocijikonām, kas tika radītas ar mērķi, lai labāk reprezentētu visus iespējamos lietotājus.

Nu jau emocijikonas ir attīstījušās tik tālu, ka katrs lietotājs var izvēlēties savai emocijikonai pat konkrētu ādas toni.

Arī šogad ražotāji "Apple" un "Android" par godu emocijikonu dienai nākuši klajā ar jaunām emocijikonām, vēsta raidorganizācija BBC.

Starp jaunajām emocijikonām var atrast cilvēku sēžam ratiņkrēslā, personu ar spieķi vai dzirdes aparātu. Dizaina mērķis ir pārstāvēt lietotājus ar invaliditāti.

Apple pārstāvis norādījis, ka "dažādību svinēšana visās tās iespējamajās formās ir neatņemama "Apple" vērtību sastāvdaļa. Šīs jaunās emociju zīmes palīdz aizpildīt ievērojamu plaisu emocijikonu tastatūrā."

Jaunās emocijikonas lietotāju tastatūrās parādīsies rudenī, taču par godu svētkiem 17. jūlijā pārstāvji atklāj plānotos dizainus sabiedrībai.

Vispasaules emocijikonu dienā jebkurš, izmantojot tēmturi #WorldEmojiDay, var dalīties sociālajos tīklos ar sveicieniem vai vienkārši mīļākajām emocijikonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu