"Riga" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā spēlēs ar poļu klubu "Piast"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga" FC futbolisti
"Riga" FC futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas čempione un kausa ieguvēja futbolā "Riga" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar iepriekšējās sezonas Polijas labāko vienību Glivices "Piast".

"Riga" trešdien izstājās no UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas. Turnīra debitante atlases pirmajā kārtā nespēja gūt vārtus pret Īrijas čempioniem "Dundalk" un divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi "pendelēs".

Pēc zaudējuma kvalifikācijas pirmajā kārtā "Riga" varēs Eirokausu sezonu turpināt UEFA Eiropas līgas atlasē un uzsāks to no otrās kārtas. Pretī stāsies "Piast" komanda, kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā ar 2:3 piekāpās Baltkrievijas flagmanim Barisavas BATE.

"Piast" gan nebija tālu no iekļūšanas UEFA Čempionu līgas atlases otrajā kārtā, jo atbildes mačā savā laukumā tā 21.minūtē izvirzījās vadībā, divu spēļu summā panākot 2:1, tomēr 82. un 87.minūtē ielaida vārtus, beigās piedzīvojot zaudējumu ar 1:2 un ciešot neveiksmi arī divu cīņu summā.

Par Polijas čempioni "Piast" iepriekšējā sezonā kļuva pirmo reizi vēsturē. Šogad 1945.gadā dibinātais klubs Eirokausos piedalās tikai trešo reizi.

Pēc neveiksmes "Riga" komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā pievienojusies "Ventspilij", RFS un "Liepājai", kurām gan ceturtdien vēl jāaizvada atlases pirmās kārtas atbildes spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu