Kancelejas vadītājs: Merkelei ar veselību viss ir kārtībā un viņa ir gatava nostrādāt savu pilnvaru termiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Kanclere Angela Merkele ir vesela un pilnībā gatava nostrādāt savu pilnvaru termiņu līdz 2021. gadam, tā trešdien, 17. jūlijā, ziņu aģentūrai "Reuters" paziņoja Kancelejas vadītājs.

Merkelei trešdien, 17. jūlijā, apritēja 65 gadi. Pēdējā mēneša laikā viņa ir pārdzīvojusi vairākas sabiedriskas ceremonijas, kurās visa pasaule turējusi roku uz pulsa par to, kas noticis ar kancleres veselības stāvokli.

Pati kanclere žurnālistiem gan norādījusi, ka ar viņu viss ir kārtībā. 

Vācijas Federālās kancelejas vadītājs un federālais īpašo uzdevumu ministrs Helge Brauns uzsvēra, ka Merkele ir gatava pabeigt savu ceturto termiņu pilvērtīgi.

"Ar viņas veselību viss ir kārtībā. Protams, ka viņa ir gatava nostrādāt savu termiņu," Helge Brauns uzsvēra kādā televīzijas intervijā.

Bažas par Merkeles veselības stāvokli pirmoreiz parādījas, kad kanclere tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

» Video: Sagaidot valsts vizītē Zelenski, Merkeli svelmē sāk raustīt krampji

Toreiz viņa sacīja, ka esot padzērusies ūdeni un jutusies labāk. Taču 27. jūnijā drebuļi Merkeli atkal piemeklēja tikšanās laikā ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru.

Pēc tam, 11. jūlijā, Vācijas kanclere Angela Merkele Berlīnē uzņēma Dānijas premjerministri Meti Fredriksenu, abām himnas laikā paliekot sēžam, tādējādi laužot protokolu.

Savukārt vēl lielākas bažas par viņas veselības stāvokli radās 16. jūlijā, kad kanclere otrreiz palikusi sēžam, tiekoties ar Moldovas premjerministri Maiju Sandu.

» Ārsts par Merkeles veselības stāvokli: Visticamāk, pie trīcēšanas vainojams karstums

Video: Vācijas kanclere Angela Merkele piedzīvojusi trešo publisko drebuļu lēkmi nepilna mēneša laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu