Gaisā bija jūtama nepatīkama smaka - Baldones novadā atrod 31 mucu ar bīstamām ķimikālijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Latvijas Universitātes (LU) Astronomijas institūtam piederošā teritorijā Baldones novadā atrasta 31 muca ar bīstamu ķīmisku vielu, vēsta LNT ziņu raidījums "900 sekundes".

Iedzīvotājiem briesmas nedraud, bet teritorija, kurā tika atrastas ķimikālijas ir norobežota, un to apsargā Valsts policija.

LNT Ziņas vakarnakt ieradušās notikuma vietā, – gaisā bija jūtama nepatīkama smaka, un tur sastaptie policijas darbinieki norādīja, ka atrastā ķīmiskā viela patiešām ir bīstama un iedzīvotāji tiek aicināti netuvoties norobežotajai teritorijai.

Baložu kriminālpolicijas priekšnieks LNT Ziņām atklāja, ka ir zināmas personas, kas mucas ar ķimikālijām tur aizvedušas un saistībā ar notikušo ir ierosināts kriminālprocess.

"Saņēmām informāciju par to, ka Baldonē, Riekstukalnā garāžā atrodas mucas ar kādu nezināmu vielu. Uzreiz mēs izbraucām uz turieni, piesaistījām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts vides dienestu un konstatējām, ka garāžā atrodas mucas ar kādu vielu. Par vielas saturu pagaidām nekas nav zināms, bet Valsts vides dienests uzskata, ka tā ir bīstama viela," raidījumam norādīja Valsts policijas Baložu kriminālpolicijas priekšnieks Konstantīns Zaharovs.

Piektdienas rītā darbu notikuma vietā jau beidzis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

LNT Ziņu rīcībā nonākusī neoficiālā informācija liecina, ka ķīmiskās vielas tur nogādātas kāda LU astronomijas institūta darbinieka vajadzībām.

Baldones novada dome piektdien universitātē lūgs skaidrot situāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu