Par vienu pūkainu kārtībsargu mazāk. Valsts policija publicē mirušā Drako "atvadu vēstuli" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas dienesta suns Drako
Valsts policijas dienesta suns Drako Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook/ Valsts policijas kinologi

Trešdien, 17. jūlijā, Valsts policijas kinologi sociālajā tīklā "Facebook" dalījās zaudējumā, publiskojot "atvadu vēstuli" no Drako. Valsts policijas (VP) dienesta suns Drako nomira astoņu gadu vecumā no smagas slimības. 

Ieraksts atklāj, ka suņa zaudējums bijis pārsteigums gan viņa saimniekam un pāriniekam Gintam, kā arī viņa kolēģiem VP.

Drako ikdiena pagāja meklējot sprāgstvielas un ieročus. "Nereti es piedalījos arī bīstamu personu aizturēšanas pasākumos," atklāj suņa "atvadu vēstule" Valsts policijas kinologu "Facebook" lapā.

Suns sava dienesta laikā bijis dažādās valstīs - Baltkrievijā, Vācijā, Šveicē, Beļģijā, Holandē, Igaunijā un Lietuvā -, kā arī sadarbojies ar visiem Latvijas dienestiem.

Drako bijis liels palīgs policistu darbā, kurš atradis daudz sprādzienbīstamu vielu. Iespaidīgākā meklēšanas operācija notikusi pagājušajā gadā, kuras neveiksmes gadījumā sekas varēja būt ļoti nopietnas.

Dienesta suns Drako īpaši neesot atšķīries no citiem mājas mīluļiem, kuri ar savu purniņu ikdienā neriskē ar dzīvību. Viņam paticis peldēties, spēlēties ar kociņu, kas nereti bija malkas pagale, kas knapi ielīdusi mutē.

Valsts policijas kilologi VP vārdā izsaka līdzjūtību Drako saimniekam Gintam zaudējumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu