"Skonto" grupas uzņēmumu vadību pārņem Gunta Rāvja dēls (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Guntis Rāvis
Guntis Rāvis Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar piektdienu "Skonto" grupas uzņēmumu vadību no Gunta Rāvja pārņēmis viņa dēls Rihards Rāvis, aģentūru LETA informēja "Skonto" pārstāvji.

Vienlaikus viņš kļuvis arī par grupas uzņēmumu kapitāla daļu turētāju. Iepriekš viņš ieņēma grupas uzņēmumu attīstības vadītāja amatu.

"Skonto" grupa ir viens no lielākajiem būvniecības nozares uzņēmumiem Latvijā. Grupas lielākie uzņēmumi ir "Skonto būve", "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Forta Pro", "SBC Construction AB", "Latvijas energoceltnieks" un "Skonto Cross Timber Systems".

"Skonto" grupas uzņēmumu juridiskais īpašnieks ir SIA "GRF", kas, kā liecina "Firmas.lv" informācija, pieder Guntim Rāvim.

"Pērn kopējais grupas uzņēmumu apgrozījums sasniedza 225 miljonus eiro, ļaujot mums kļūt par lielāko būvniecības nozares eksportētāju Latvijā, jo 60% no kopējā apgrozījuma veidoja sniegtie pakalpojumi ārvalstu tirgos. Eksporta apjomu audzēšana arī turpmāk būs "Skonto" grupas uzņēmumu darbības prioritāte," sacīja jaunais "Skonto" grupas vadītājs.

Viņš arī norādīja, ka kompānija ir apstiprinājusi jaunu investīciju programmu, kas ļaus uzņēmumiem palielināt ražošanas jaudas. Tāpat tiks investēts tehnoloģiju attīstībā. Vienlaikus noritēs darbs pie uzņēmuma efektivitātes uzlabošanas, lai starptautiskajā tirgū būtu vēl konkurētspējīgāki.

Rihards Rāvis "Skonto" grupas uzņēmumos strādā kopš 2011.gadā, ieņemot dažāda līmeņa amatus. Pēdējos četrus gadus Riharda Rāvja atbildībā bija "Skonto" grupas uzņēmumu stratēģiskā attīstības plānošana. Maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Rihards Rāvis ir ieguvis "University College London".

LETA jau vēstīja, ka "Skonto" grupas uzņēmumu apgrozījums pagājušajā gadā, pēc operatīviem datiem, sasniedza 225 miljonus eiro, tostarp 60% ieņēmumu gūti ārvalstu tirgos, aģentūru LETA informēja "Skonto" grupas pārstāvji.

Salīdzinājumā ar 2017.gadu straujāko izaugsmi starp grupas uzņēmumiem pērn, pēc operatīvajiem datiem, uzrādīja "Skonto Prefab", kuras apgrozījums audzis par 53%, seko "Skonto Plan Ltd" ar 45% pieaugumu un "Skonto Cross Timber Systems" ar 42% apgrozījuma pieaugumu.

"Skonto Group" patiesais labuma guvējs ir Guntis Rāvis.

LETA jau vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā par 20 000 eiro kukuli aizturēja Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieci Baibu Broku (VL-TB/LNNK), kā arī "Skonto būve" līdzīpašniekus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru. Vēlāk visi trīs tika atbrīvoti, nosakot viņiem ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

KNAB iepriekš paziņoja, ka birojs ir ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro. Aģentūrai LETA zināms, ka KNAB redzeslokā nonācis ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai.

Pēdējos trīs gados Latvijas Biatlona federācija saņēmusi trīs ziedojumus, kuri bijuši 20 000 eiro apmērā, tostarp vienu no uzņēmuma SIA "Roadeks", kurš pastarpināti pieder arī Rāvim, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā kriminālprocesā iespējamā kukuļošana saistīta ar LU Akadēmiskā centra topošās Rakstu mājas būvniecību. Rakstu mājas būvniecības iepirkums izsludināts pagājušā gada pavasarī, uzvarētāju mēģinot noskaidrot konkursa procedūrā ar sarunām. Iepirkuma prognozētā līgumcena sākotnēji bija 33 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu