Zelenskis atbalsta cietumnieku apmaiņu ar Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina ir gatava apmainīt Ukrainā par valsts nodevību notiesāto Krievijas ziņu aģentūras "RIA-Novosti" redaktoru Kirilu Višinski pret Krievijā saistībā ar apsūdzībām terorismā notiesāto ukraiņu režisoru Oļehu Sencovu, tomēr šādai apmaiņai jānotiek vienlaicīgi, piektdien, 19. jūlijā, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mēs esam gatavi apmainīt Višinski pret Sencovu, tas būtu kā piemērs. Mēs esam gatavi pret Sencovu, bet tā nav maiņas monēta. Mēs gribētu saņemt visus mūsu politieslodzītos un karavīrus," runājot ar žurnālistiem, sacīja prezidents.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka runa nav par pērn anektētās Krimas piekrastē Krievijas sagūstīto Ukrainas kara jūrnieku apmaiņu.

"Jūrnieki mums ir jāatdod atpakaļ," uzsvēra Zelenskis.

Ukrainas prezidents ar šo paziņojumu nācis klajā pēc "atspoles diplomātijas" aktivitāšu nedēļas, Krievijas un Ukrainas tiesībsardzēm risinot sarunas Maskavā un Kijevā.

Tikai izteiktas prognozes, ka Maskava varētu atbrīvot pērn novembrī pie Krimas sagūstītos 24 jūrniekus, tomēr Maskavas tiesa trešdien nolēma jūrniekus paturēt apcietinājumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu