Gibraltāra tiesa Irānas tankkuģim noteikto arestu pagarina par vēl 30 dienām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gibraltārā aizturētais Irānas naftas tankkuģis "Grace 1".
Gibraltārā aizturētais Irānas naftas tankkuģis "Grace 1". Foto: AP/Scanpix

Gibraltāra Augstākā tiesa piektdien, 19. jūlijā, nolēma Irānas tankkuģim noteikto arestu pagarināt par vēl 30 dienām, pavēstīja Lielbritānijai piederošās teritorijas ģenerālprokurors.

Sākotnējā tiesas ordera termiņš būtu beidzies piektdien. Orderi iespējams atjaunot līdz 90 dienu termiņam.

"Mēs sagaidām, ka varēsim turpināt strādāt konstruktīvi un pozitīvi ar Irānas Islāma Republikas amatpersonām, lai sekmētu kuģa "Grace 1" atbrīvošanu, izpildot visas juridiskās prasības," Gibraltāra parlamentam apliecināja teritorijas premjerministrs Fabians Pikardo.

Pikardo ceturtdien sacīja, ka viņam Londonā ar Irānas amatpersonām bijusi "konstruktīva un pozitīva" tikšanās centienos mazināt spriedzi ap Irānas tankkuģa aizturēšanu Gibraltāra ūdeņos.

Jau ziņots, ka tankkuģi "Grace 1" ar Panamas karogu 4. jūlijā pie Lielbritānijas aizjūras teritorijas Gibraltāra aizturēja britu policija un muita ar jūras kājnieku atbalstu.

ASV un Gibraltāra amatpersonas uzskata, ka Irānas kuģis vedis naftu uz Sīriju, pārkāpjot ASV un Eiropas Savienības sankcijas.

Irāna tankkuģa arestu nodēvējusi par "pirātismu" un solījusi, ka kuģa aizturēšanu neatstās bez atbildes.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants telefonsarunā ar Irānas ārlietu ministru Mohmmadu Džavadu Zarifu pagājušajā nedēļā solīja, ka tankkuģis tiks atbrīvots, ja tiks saņemtas garantijas par tā tālāko ceļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu