Augstlēcējs Bremze sasniedz Eiropas U-20 čempionāta vieglatlētikā finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Augstlēkšanas sektors Eiropas U-20 čempionātā vieglatlētikā.
Augstlēkšanas sektors Eiropas U-20 čempionātā vieglatlētikā. Foto: https://www.facebook.com/boras2019/

Latvijas jaunais augstlēcējs Rihards Bremze piektdien Zviedrijā sasniedza Eiropas U-20 čempionāta vieglatlētikā finālu.

Augstlēkšanas sacensību priekšsacīkstēs Bremze spēja pārvarēt 2,09 metru augstumā novietoto latiņu, bet svētdien gaidāmo finālu viņš sasniedza pēc rezultātu. Lai automātiski kvalificētos finālam, bija jālec vismaz 2,15 metru augstumā vai arī jāiekļūst 12 labāko rezultātu īpašnieku vidū.

Pēc kvalifikācijas noslēguma Bremze bija uzrādījis dalītu 12.rezultātu, kas viņam tieši ļāva sasniegt finālsacensības.

Vēl 400 metru barjerās pusfinālu sasniedzis Gints Drigulis, kurš priekšsacīkstēs ar rezultātu 52,98 sekundes izcīnīja 14.vietu starp 30 skrējējiem un pēc rezultāta sasniedza nākamo kārtu. Savā skrējienā viņš bija sestajā vietā, bet automātiski pusfinālu sasniedza trīs ātrākie un četru nākamo rezultātu īpašnieki, starp kuriem bija arī latvietis.

Šajā pašā distancē meitenēm Grieta Griezīte ar vienu minūti un 2,61 sekundi bija 24.vietā starp 25 finišu sasniegušajām atlētēm. 800 metru skrējiena priekšsacīkstes nepārvarēja arī Oskars Bambāls, kurš finišēja pēc vienas minūtes un 53,14 sekundēm, noslēgumā ierindodamies 17.vietā starp 20 sportistiem.

Kopumā Latvijas delegācijā Eiropas U-20 čempionātā vieglatlētikā iekļauti 15 sportisti, bet sacensības Zviedrijas pilsētā Burosā ilgs līdz šis nedēļas izskaņai.

Latvijas izlase kopš 1993.gada piedalījusies visos Eiropas U-20 čempionātos.

Eiropas U-20 čempionāts ir zīmīgs ar to, ka 1999.gadā tas notika Rīgā, piedaloties 34 Latvijas sportistiem un izcīnot divus čempionu titulus - Irina Latve 800 metros un Māris Putenis 10 000 metru soļošanā. Par kontinenta čempioniem kļuvuši arī Inna Poluškina 3000 metros, Poļina Jeļizarova 3000 metru šķēršļu skrējienā, Aiga Grabuste septiņcīņā un Zigismunds Sirmais šķēpa mešanā. Tāpat Latvijas sportisti guvuši septiņas sudraba un piecas bronzas medaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu