LM vēlas RSU īpašumā nodot ekskluzīvus īpašumus Jūrmalā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Edijs Pālens/LETA

Sociālās integrācijas valsts aģentūru (SIVA) varētu nodot Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pārziņā, sacīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

SIVA izvietota Jūrmalā piecās adresēs ar telpu kopējo apjomu 23 000 kvadrātmetru, un šo nekustamo īpašumu tirgus vērtība tiek lēsta vairākos miljonos eiro.

Ministre informēja, ka tikusies ar RSU vadību un pārrunājusi jautājumus saistībā ar iespējamo SIVA pārņemšanu. Līdz šim runāts par rehabilitācijas centra un abu izglītības iestāžu - Jūrmalas profesionālās vidusskolas un koledžas - pārņemšanu.

Labklājības ministrijai (LM), kurai pieder ēkas, bet zemi kopīpašumā dala ar privātpersonām, spērusi pirmos soļus, lai to visu atdotu RSU. LM neesot naudas ēku remontiem. Prioritāte esot pensiju celšana.

"Ja mums šo papildu līdzekļu nav, ir tīri bezjēdzīgi to vilkt un stiept, kamēr viss virzās uz sabrukšanu," pauda ministre, kura uzskata, ka gan rehabilitācijas centra, gan izglītības iestāžu stāvoklis ir "žēlīgs".

"Es nevaru pateikt pensionāriem – dzīvojiet ar 64 eiro, jo es tagad ieguldīšu kādās ēkās vai infrastruktūras sakārtošanā. Nē, mana prioritāte būs pensiju celšana. Man ir arī sociālās aprūpes centri, kuros arī ir jāiegulda nauda, un es ļoti labi apzinos, ka tik daudz naudas tuvāko vismaz 5 vai 10 gadu laikā nebūs," ministre sacīja "LNT Ziņām".

Tiesa, Petraviča neesot valdībai pajautājusi, vai tomēr atrastos nauda ēku remontiem un nebūtu īpašumi jāatdod RSU. Ministre pieņēmusi, ka valdība, visticamāk, naudu nedošot.

"Šīs ēkas tiešām ir diezgan sliktā stāvoklī. Nekādi ieguldījumi principā nav veikti. Koledža šogad nosvinēja 25 gadu jubileju, un nekādi remonti nav veikti no tā brīža, kad šīs iestādes ir pārņemtas Labklājības ministrijas padotībā. Arī rehabilitācijas centrs, jāsaka, ir diezgan nožēlojamā stāvoklī."

Ēku tehniskajā apsekojumā gan secināts, ka konstrukcijas ir drošas ekspluatācijai un nevienu neapdraud.

Kad "LNT Ziņas" lūdza SIVA darbiniekiem parādīt tehniski vissliktākās vietas, koledžā norādīja uz nepieciešamību pēc jaunas ventilācijas, jauniem paklājiem mācību klasēs, jaunām uzbraukšanas rampām invalīdu ratiņiem, kā arī esot nepieciešams gludāks iekšpagalms.

Savukārt visekskluzīvākajā īpašumā pie jūras lielākā problēma esot vecie lifti. Bet administrācijas ēkā – nodrupušās flīzes pie ārdurvīm, mitrie pamati un plaisa sienā.

Uz jautājumu, vai tiešām tādēļ LM būtu jāatsakās no ekskluzīviem īpašumiem Jūrmalā, atbilde ir ar varbūtību, ka nākotnē tehniskās problēmas varot tikai palielināties.

Ministre lūgusi RSU vadībai piedāvāt savu biznesa plānu, jo Petraviča pirms iestādes atdošanas vēlas pārliecināties, ka universitāte gatava ieguldīt SIVA darbības uzlabošanāi. Ministre atzina, ka problēmu iestādei ir daudz, jo pēdējos gados investēts tajā neesot un uzlabojumi galvenokārt notikuši pēc pašas iestādes iniciatīvas.

Petraviča piebilda, ka, veicot SIVA baseina remontu, atklājusies virkne problēmu, kuru risināšanai nepieciešams vairāk līdzekļu, nekā sākotnēji lēsts.

Vēl ministre piebilda, ka RSU nepieciešams arī akcepts no Veselības ministrijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu